Uranus v16

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Från och med nästa vecka är Ansi tillbaka på 100% och vi vill rikta ett stort TACK till Trixie som varit vikarie under tiden hon har varit borta. Hon har gjort ett fantastiskt jobb och eleverna har fortsatt vara trygga och glada samtidigt som de har utvecklats kunskapsmässigt. Tack också alla andra som stöttat och backat upp runt Uranus-grupperna, som Agnes, Marie och Lena.

 

I matsalen sitter vi nu hälften inne i matsalen och hälften utomhus i “partytält”. Det betyder att barnen sitter som mest 4 tillsammans.

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi nu kommit fram till slutet på “Detektivbyrån” och Sally Smart. De som var skyldiga till Piffys och Blacks bortföranden var inte dem som vi trodde. Nu kommer vi fortsättningsvis arbeta med olika uppdrag i anslutning till “Detektivbyrån”.

 

 

matematiklektionerna har vi avslutat kapitlet om Geometri där vi framför allt lärt oss mer om symmetri och symmetrilinjer. Vi avslutade veckan med att gå ut och leta symmetri och geometriska former i naturen. Nästa vecka börjar vi med ett nytt spännande område. programmering!

 

  

 

Så här trötta blev vi efter vår form och symmetrijakt!

 

Under veckans SO-lektioner har vi dels tittat på Lilla Aktuellt och dels arbetat med Geografi. I geografin fokuserade vi denna gång på Asien och dess länder.

I Lilla aktuellt pratade man även om positiva sidor med Corona-tiden, barn som är glada för de får träffa sina föräldrar mer när de är hemma mer.

 

NO-lektionen har vi fortsatt arbeta med att läsa faktatexter om olika svenska skogsdjur. Denna gång fördjupade vi oss lite mer i ekorren. 

 

Idrotten, en hälsning från Gottis:

Hej! Vi har fortfarande idrottsundervisning inne. Glada barn med skratt och fysisk aktivitet behövs i denna coronatid. Självklart anpassar jag/ vi undervisningen men barn är barn. De träffas på skolan hela dagen i klassrummet, ute på gården, i matsalen mm. Vi är inne en lektion i veckan tills dess att vädret är lite stabilare. Friluftslivet är ute som vanligt och nu ska vi förbereda oss för skolloppet som vi springer den 5 maj för hjärnfonden detta år. Mer info kommer. 

 

Till friluftslivet är det gott med en frukt/ grönsak och bra med en egen flaska vatten. Det är oxå bra med kläder för rörelse och som kan få bli lite smutsiga. Gärna gympaskor. 

 

Ha nu en fin aktiv helg! Tur att vi har vår och att vi kan vara ute i vår fantastiska natur. Jag har aldrig sett grillarna i Björkvik så välanvända. 

Gympahälsningar Gottis 

 

Hem och skola

 

Läxa: Läs minst 20 min varje dag i valfri bok. 

 

Vecka 16

Måndag:
Tisdag: Bild och engelska
Onsdag Idrott med ombyte och handduk.
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 30/4 – Valborgsmässoafton. Fritids stänger kl 15:00
  • 1/5 – Lovdag
  • 21/5 – 22/5 – Lovdag

 

Ann-Sophie, Eva, Marie, Trixie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.