Uranus V17

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Vad härligt det är att våren är här! Barnen har varit fulla av energi och leker för fullt ute på rasterna. De tjocka kläderna åker av och en del barn skuttar glatt runt i linne och shorts. Men föräldrar, var beredda, plötsligt är det 5 grader och regn och då behövs de varma kläderna igen 😉

 

I år är tyvärr den traditionella hattparaden inställd p g a att vi inte ska ses i stora grupper. Däremot kommer det att bli dans vid några olika stationer för att fira våren – och livet! Traditionsenligt kommer vi i alla fall att ha vår årliga städdag på Valborgsmässoafton. Vi vill att eleverna tar med handskar samt kratta eller borste som är märkta.

 

Från och med på måndag kommer det inte längre vara möjligt att bli distansundervisad då de flesta elever numera är på plats och det inte verkar som att grundskolan ska stängas. Det innebär att läxorna som vanligt kommer att presenteras här i veckobrevet. I vissa fall lägger vi även upp material på Classroom när det passar undervisningen. På SchoolSoft hittar ni i elevernas schema. Skulle det vara så att en elev är borta under en längre tid kommer man överens om med läraren om vad eleven kan göra hemma. Alltså precis som det var tidigare 🙂

 

Vi vill också påminna om att skolan börjar 8:20 och det är viktigt att alla elever är på plats inne i klassrummet redo för lektion. De senaste två veckorna har vi inte kunnat starta lektionen förrän tidigast 8:30 då flera elever ramlar in sent. Tänk på att det under en vecka blir 50 min förlorad lektionstid och starten på dagen blir rörig för alla. 

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi arbeta med olika uppdrag i anslutning till “Detektivbyrån”. Vi har bl.a. tränat på att skriva signalement. Det blev en rolig övning där eleverna fick skriva signalement på varandra. Dessa lästes sedan upp och de fick gissa vem det kunde vara.

 

matematiklektionerna har vi startat upp kapitlet som handlar om programmering. Vi har tränat på att skriva och följa enkel kod. Vi har också varit ute och programmerat varandra. Som extrauppgift har eleverna arbetat med apparna “Bee bot” och “Scratch” vilket de tyckte var superkul!

 

Under veckans SO-lektioner har vi dels tittat på Lilla Aktuellt och dels arbetat med Geografi. I geografin fokuserade vi denna gång på Nordamerika och som vanligt har eleverna fått söka på olika fakta om ett av länderna.

 

NO-lektionen har vi studerat våra tre vanligaste barrträd lite närmare: gran, tall och en. Vi började med att skriva ner lite fakta om de tre träden för att sedan gå ut och leta om vi kunde hitta dem på skolgården. Vi hade med oss vår NO-bok så att vi kunde rita av dem.

 

tekniken har vi nästan gjort klart våra  rörliga händer och sprattelgubbar.

 

Bild – Teckning med skisspennor

Dagens uppdukning bestod av olika föremål att teckna av. Först blev det en genomgång och lite tips om hur man gör när man vill rita av ett föremål så att det inte ser helt platt ut. Hur fångar man ljus och skuggor?

Jag är så imponerad över elevernas engagemang och seriositet. Det vi gör är meningsfullt och viktigt. Vi tränar kopplingen mellan öga och hand, att försöka rita så som det verkligen ser ut och inte så som man tror att det ser ut. 

Tankens kraft pratade vi också om; om man tänker positivt och tror på sig själv – då lyckas man bättre.

Positiva förväntningar hjälper oss alla att lyckas och vi sprider positiv energi till varandra.

Glad vår! Önskar Cissi

 

 

Hem och skola

 

Läxa: Eleverna har fått välja en bok i vårt bibliotek. Denna bok ska eleverna läsa hemma i ca 15 minuter per dag. Med boken har de även fått med sig en bokrecension som ni får hjälpas åt att fylla i tillsammans när eleven läst ut boken. Bok och recension tas med till skolan på torsdag nästa vecka.

 

Vecka 18

Måndag:
Tisdag: Friluftsliv. Kläder efter väder, vattenflaska och en frukt.
Onsdag Idrott med ombyte och handduk.
Torsdag: Redovisa läxan.
Städdag. ta med handskar och kratta.
Fritids stänger 15:00
Fredag: LOVDAG – Skolan stängd

 

Kommande händelser:

  • 30/4 – Valborgsmässoafton. Städdag. Fritids stänger kl 15:00
  • 1/5 – Lovdag
  • 5/5 – Barncancerloppet
  • 21/5 – 22/5 – Lovdag

 

Ann-Sophie, Eva, Marie, Trixie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.