Uranus v18

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Vi vill fortfarande påminna om att skolan börjar 8:20 och det är viktigt att alla elever är på plats inne i klassrummet redo för lektion. De senaste har vi inte kunnat starta lektionen förrän tidigast 8:30 då flera elever ramlar in sent. Tänk på att det under en vecka blir 50 min förlorad lektionstid och starten på dagen blir rörig för alla. Snälla respektera det!

 

På valborgsmässoafton hade vi vår traditionella vårstädning. Istället för hattparad ledde treorna en vårdans för alla eleverna. Lite kyligt men hjälptes åt med ett glatt humör.

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi fortsatt arbeta med olika uppdrag i anslutning till “Detektivbyrån”. Vi har bl.a. tränat på att läsa och följa instruktioner för att kunna lösa “Mysteriet med den försvunna undulaten”. I gröna gruppen läser vi “Häxorna” av Roald Dahl vilken har engagerat eleverna så vi har gjort en del uppgifter i anslutning till den. Vi har bl.a. ritat och berättat om hur boken beskriver hur en “riktig” häxa ser ut.

 

matematiklektionerna har vi startat upp kapitlet om massa och vikt. Vi har bl.a. jämfört gram och kilo och uppskattat vikt. Till hjälp har eleverna använt digitalvågar som de fått utforska vikt med. Veckan inleddes dock med att avsluta kapitlet med programmering. Det gjorde vi bl.a. med att plocka fram fritids “Bee Bot” som man kan programmera till att gå. Den finns också som app på iPaden om ni vill prova hemma.

 

NO-lektionen var vi ute och samlade barr, kottar och bär från gran, tall och en. De tog vi sedan in i klassrummet och studerade närmare. Vi konstaterade att granen hade en lång kotte men kortare barr medans tallen hade korta kottar med längre barr.

 

Hem och skola

Läxa: Eleverna har fått välja en bok i vårt bibliotek. Denna bok ska eleverna läsa hemma i ca 15 minuter per dag. Med boken har de även fått med sig en bokrecension som ni får hjälpas åt att fylla i tillsammans när eleven läst ut boken. Bok och recension tas med till skolan på torsdag nästa vecka (även om man inte läst ut sin bok). 

Här hittar ni mer information om skolloppet som vi ska genomföra på tisdag nästa vecka. Om man vill klä ut sig i något treligt och oläskigt som går att springa i kan man göra det. (Ej mask för ansiktet är tillåtet.)

Skolloppet 2020

Sponsorsedel TRGM2020 Lemshaga Akademi

Foraldrabrev TRGM 2020_uppdaterat Lemshaga Skolan

 

Vecka 19

Måndag:
Tisdag: Skolloppet – ha på er kläder som passar att springa i.
Onsdag Idrott med ombyte och handduk.
Torsdag: Redovisa läxan.
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 5/5 – Skolloppet
  • 18/5 – Lemshagaforum – skola och fritids stängd.
  • 19-20/5 Studiedagar – skola stängd, fritids öppet.
  • 21/5 – 22/5 – Lovdag
  • 27/5 Skola och fritids stänger 15:00
  • 8/6 Friluftsdag
  • 10/6 Sommaravslutning

 

Ann-Sophie, Eva, Marie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.