Uranus v19

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Vi har haft en härlig vecka med många aktiviteter både ute och inne. I tisdags sprang vi Skolloppet tillsammans. I år delade vi upp oss på flera starttider och försökte hålla avståndet. Vi inledde med en uppvärmningsdans som några av Saturnus elever höll i tillsammans med Gottis. Alla var med och stämningen var på topp. Sedan räknade alla ner – 5 – 4 – 3 – 2 – 1-  så satte loppet igång. Barnen sprang, joggade och promenerade och alla gjorde sitt bästa. Vi avrundade med en juice och frukt ute i solen.

Uranus fick ihop 157 + 176 varv! Varje varv var ca 400 meter. Vi återkommer med rapport om vi klarade oss till Paris och hur mycket Lemshaga bidrog med till Barnhjärnfonden i år.

 

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi fortsatt arbeta med olika uppdrag i anslutning till “Detektivbyrån”. Vi har bl.a. skrivit egna deckare men roligast tyckte nog eleverna det var att göra egna teaterpjäser som sedan filmades. 

matematiklektionerna har vi avslutat kapitlet om massa och vikt. Ni kanske kan fortsätta öva hemma genom att baka något gott i helgen tillsammans och låta barnen mäta upp ingredienserna på en våg 🙂 Vi har även gjort ett skriftligt bedömningsstöd i form av ett litet prov. Fantastisk arbetsro på denna lektion.

 

NO-lektionen var vi ute och försökte hitta och dokumentera levande ting i en 30×30 cm ruta. Vi hittade bl.a. skalbaggar, nyckelpigor, gräs och kottar. Dessa ska vi studera närmare och leta upp fakta på.

 

tekniken undersökte vi ett dörrhandtag. Eleverna fick klura ut vad det är för mekanik som gör att dörrhandtaget fungerar.

 

SO-lektionen har vi fortsatt vara “geografidetektiver” och denna gång har vi undersökt ett land i sydamerika. Vi såg också en liten film om Brasilien. Visste ni att den berömda Jesusstatyn är gjord med en del svensk cement.

 

Idrottslektionen tillbringade för första gången denna termin utomhus. Vi var på IP och sprang olika slags stafetter och sedan lekte vi “Catch the Flag”.

 

 

 

klassrådet pratade vi om trygga och otrygga platser på skolan och barnen berättade även varför. Det är väldigt bra när de delar sina tankar, både för förståelse mellan barnen och för oss vuxna som då får möjlighet att göra skolan ännu tryggare.

 

Hem och skola

 

Detta år kommer inte skolavslutningen att se ut som den brukar på Lemshaga. På grund av rådande situation kommer vi att vara i våra klassrum istället för amfiteatern och tyvärr är inga föräldrar välkomna. Skolavslutningen kommer att pågå mellan kl.9.00-10.30. Därefter är det lunch för de som är i behov av fritidsomsorg. Vi behöver planera denna dag och behöver således få reda på hur många elever som endast är här under skolavslutningen samt hur många elever som är i behov av fritidsomsorg före och efter själva skolavslutningen.

 

Är ni i behov av fritidsomsorg före eller/och efter skolavslutningen skriver ni på Schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare fritids före och/eller efter, samt lägger in aktuella tider för dagen. Är ni inte i behov av fritids denna dag behöver ni skriva endast skolavslutning. Detta behöver ni ha gjort senast 24 maj. 

 

  • Läxa: Eleverna har fått välja en bok i vårt bibliotek. Denna bok ska eleverna läsa hemma i ca 15 minuter per dag. Med boken har de även fått med sig en bokrecension som ni får hjälpas åt att fylla i tillsammans när eleven läst ut boken.  Bok och recension tas med till skolan på torsdag nästa vecka (även om man inte läst ut sin bok).
    I röda gruppen gör vi en bokrecension varje vecka även om det blir fler recensioner på varje bok. Det är för att alla barn ska kunna visa upp sin bok och recension för de andra barnen. Det gör vi varje torsdag nu.

 

Vecka 20

Måndag:
Tisdag: Friluftsliv (ta med frukt och vatten)
Onsdag Idrott med ombyte för uteidrott och handduk.
Torsdag: Redovisa läxan.
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 18/5 – Lemshagaforum – skola och fritids stängd.
  • 19-20/5 Studiedagar – skola stängd, fritids öppet.
  • 21/5 – 22/5 – Lovdag
  • 27/5 Skola och fritids stänger 15:00
  • 8/6 Friluftsdag
  • 10/6 Sommaravslutning

 

Ann-Sophie, Eva, Marie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.