Uranus V2

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Välkomna tillbaka till en ny termin! Hoppas ni haft ett skönt lov!

Vi vill tacka för den fantastiska julgruppen vi fick. Den har prytt allas våra matsalsbord under julen. Här med Björne som firade jul tillsammans med Ansi. Bobbie fick följa med på resa tillsammans med Eva 🙂

 

 

Våra scheman ser i stort sett likadana ut som tidigare men med två förändringar, vi äter nu lunch kl.10.50 varje dag och i Uranus röd kommer Eva jobba må-to och Marie på fredagar.

 

Kunskaper

 

Vi startade veckan och terminen med ett tärningsspel där eleverna fick berätta sina tankar om t.ex. saker de ser fram emot. De fick sedan välja en av frågorna och skriva lite mer om den. När de skrivit klart fick de ge varandra respons på texterna och kontrollera t.ex. stor bokstav i början på meningen och punkt.

 

 

svenskalektionerna har vi bl.a. tittat på några av de böcker ni läst under jullovet. Röda gruppen har till och med hunnit med att skriva bokrecensioner medan gröna gjorde det muntligt. 

 

matematiklektionerna har vi påbörjat ett nytt kapitel som handlar om att multiplicera och dividera med 3. Barnen börjar bli riktigt duktiga på multiplikation.

 

 

Under veckans SO-lektioner har vi startat upp ett nytt arbetsområde: Dinosaurier. Där har vi många som redan är experter och kan och vet en hel del. Vi har också frågar eleverna hur de vill arbeta. De hade många kul uppslag som att göra film och pyssel.

 

 

Med ny termin är det även byte mellan teknik och kör. Teknikgruppen har fått fundera på vad teknik är och körgruppen fick värma upp rösterna och sjunga några roliga popsånger.

 

 

idrotten har vi startat terminen med bollsport. De fick prova olika övningar med bollar för att träna bollkontroll. Så småningom ska de få prova på enklare forma av handboll. Lektionen avslutades med bollmassage.

 

 

Hem och skola

 

Inbjudan till Inspirationsmässa: Inbjudan inspiratörer 2020

Kom och dela med dig av dina erfarenheter om utbildning, jobb eller andra livserfarenheter till våra elever i åk 7-9. Du gör det dels i våran ”mässlokal” och dels i korta 20 minuters föreläsningar. Vi kör 18 mars från lunch till ca 15.00. Är du intresserad eller frågor, maila: fredrik.pettersson@lemshaga.se Senast den 18 februari behöver du tagit kontakt!

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 16 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.
  • På måndag kommer vi sammanställa hur många bingo vi har fått ihop tillsammans utifrån Jullovsbingot så hjälp era barn att få med sig lapparna senast tills dess.

 

Kommande händelser:

  • 28/1 Skolbio
  • 29/1 Utvecklingssamtalsdag – Skolan stängd, fritids öppet
  • Vecka 9 – Sportlov
  • 13/2 – Föräldramöte 17:30-19:00
  • 21/2 – Allaktivitetsdag

 

Ann-Sophie, Eva, Marie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.