Uranus v20

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi denna vecka genomfört Skolverkets bedömningsstöd. Eleverna har skrivit ”diktamen” eller berättelser med syfte att visa att de kan använda skrivreglerna. Vi har även lyssnat när de läst för oss.

 

matematiklektionerna har vi startat upp ett kapitel som handlar om klockan. Vi har jobbat med analog tid, sjungit klockansången och övat på olika sätt att säga tiden på t.ex. fem över, kvart över, fem i halv, tjugo i. Vi har använt klockor för att se vad klockan blir om t.ex. 30 minuter eller fem timmar och även räknat ut tidsskillnad mellan olika klockor. Klurigt värre! 

 

Expertgrupper var ett nytt arbetssätt vi prövade på NO-lektionerna. Barnen fick arbeta gruppvis och lära sig om fjäril, bi eller myra genom att se film och läsa. Sedan fick de sitta i nya grupper med en expert på myra, en på bi och en på fjäril och berätta för varandra. Det gick riktigt bra och är något vi kommer använda igen.

 

Vi hade sista tekniklektionen för läsåret och jobbade med luft. Barnen gjorde olika experiment där de först skulle fundera på vad de trodde skulle hända, sedan prövade de och sist funderade och pratade vi om varför det blev som det blev.

 

SO-lektionen har vi fortsatt vara “geografidetektiver” och denna gång har vi undersökt ett land i Afrika. Med detta avslutar vi detta arbetsområde. Efter lovet kommer vi att utforska ”Livet förr”.

 

idrottslektionen förra vecka sa vi att fr.o.m. nu kommer vi vara ute om det inte snöar förstås och det borde det ju inte göra i mitten av maj… Haha, lagom tills idrotten skulle börja var det snöoväder så det blev stafetter, Djungelvrål och  inomhus istället.

 

Hem och skola

 

Nästa vecka är skolan stängd på måndag pga Lemshaga forum som är en utbildningsdag för hela personalen. På tisdag och onsdag är det studiedagar dvs eleverna är lediga och fritids är öppet för de som anmält sig.

 

Veckan efter det kommer vi börja med ett nytt arbetsområde i SO. Vi kommer jobba med hur det var för ca 100 år sedan. Utöver arbetet på lektionerna kommer barnen även få en läxa att intervjua en äldre person och vi kommer avrunda arbetsområdet med en gammeldags skoldag den 4 juni. Denna dag är det extra roligt om så många som möjligt försöker klä sig tidsenligt.

 

Påminnelse: Detta år kommer inte skolavslutningen att se ut som den brukar på Lemshaga. På grund av rådande situation kommer vi att vara i våra klassrum istället för amfiteatern och tyvärr är inga föräldrar välkomna. Skolavslutningen kommer att pågå mellan kl.9.00-10.30. Därefter är det lunch för de som är i behov av fritidsomsorg. Vi behöver planera denna dag och behöver således få reda på hur många elever som endast är här under skolavslutningen samt hur många elever som är i behov av fritidsomsorg före och efter själva skolavslutningen.

Är ni i behov av fritidsomsorg före eller/och efter skolavslutningen skriver ni på Schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare fritids före och/eller efter, samt lägger in aktuella tider för dagen. Är ni inte i behov av fritids denna dag behöver ni skriva endast skolavslutning. Detta behöver ni ha gjort senast 24 maj. 

 

Läxa: Eleverna har fått välja en bok i vårt bibliotek. Denna bok ska eleverna läsa hemma i ca 15 minuter per dag. Med boken har de även fått med sig en bokrecension som ni får hjälpas åt att fylla i tillsammans när eleven läst ut boken.  Bok och recension tas med till skolan på torsdag nästa vecka (även om man inte läst ut sin bok). 

I röda gruppen gör vi en bokrecension varje vecka även om det blir fler recensioner på varje bok. Det är för att alla barn ska kunna visa upp sin bok och recension för de andra barnen. Det gör vi varje torsdag nu. 

 

Vecka 21

Måndag: Skola och fritids stängd.
Tisdag: Skola stängd, fritids öppet.
Onsdag: Skola stängd, fritids öppet.
Torsdag: Lovdag
Fredag: Lovdag

 

Vecka 22

Måndag:
Tisdag: Frilufsliv
Onsdag: Fritids stänger 15:00.
Torsdag: Läsläxan visas upp.
Fredag:

 

Kommande händelser:

 • 18/5 – Lemshagaforum – skola och fritids stängd.
 • 19-20/5 Studiedagar – skola stängd, fritids öppet.
 • 21/5 – 22/5 – Lovdag
 • 27/5 Skola och fritids stänger 15:00
 • 4/6 Gammeldags skoldag
 • 8/6 Friluftsdag
 • 10/6 Sommaravslutning

 

Ann-Sophie, Eva, Marie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

 

En kommentar

 • Bianca G säger:

  Hej och tack för en fin vecka!
  Kul att skriva bokrecension hälsar Bianca.
  Trevlig helg!

Kommenteringen är stängd.