Uranus v23

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Vi har haft en härlig arbetsvecka med mycket fokus på hur det var för 100 år sedan. Barnen har fått visa upp sina intervjuer och det är spännande att jämföra hur det var förr jämfört med nu. Det var också så spännande och intressant att få ta del av era släktingars minnen från förr. Det verkar ha glatt både ung och gammal att få dela minnen med varandra.

 

 

Vi avslutade temat “Livet Förr” med att ha en gammaldags skoldag. Det var mycket uppskattat! Vi började dagen med att barnen fick nya namn som var typiska för 1920-talet. Sedan sjöng vi psalmen “Din klara sol” och hade välskrivning. Självklart med skrivstil och tuschpenna (istället för bläck). För flera av eleverna var det roligast att stå i skamvrån. Vi hade även högläsning då vi passade på att lära oss ord från förr som “byk”, “klappbrygga”mm. Det var väldigt speciellt att barnen reste sig upp varje gång de svarade och tilltalade oss vuxna med fröken Lorne och fröken Petersen. Vi hade så trevliga och artiga elever!

Som utvärdering skrev vi idag en gemensam faktatext om hur det var i skolan förr. 

 

 

Under veckan som gått har vi varit på besök i Villan. Det var spännande att se och känna på sitt nya klassrum. Vi fick många frågor om Villanspöket! När vi var där gjorde vi övningen “Jag ser, jag tänker, jag undrar” för att fånga upp elevernas tankar och funderingar.

 

 

matematiklektionerna har vi arbetat med statistik och lärt oss mer om diagram och tabeller. Nu har vi arbetat klart hela boken precis lagom innan terminens slut! Sista matematiklektionen för terminen spelade vi olika slags spel som “Vändtia”, “Finns i sjön” bl.a.

 

Idrotten hade vi gemensamt med den röda gruppen. Vi var på fotbollsplanen nedanför amfiteatern och lekte “Catch the flag” samt gjorde olika samarbetsövningar.

 

 

Nästa vecka:

På måndag har vi friluftsdag och vi vill att eleverna ska ta med sig en lunchmatsäck med någonting att dricka.

 

Till på tisdag vill vi att alla elever tar med sig en papperspåse eller något liknande för att kunna packa skolböcker för att ta med sig hem. Det är också viktigt att ni ber era barn att titta igenom klädkorgarna så att ni får med er alla kläder hem.

 

Skolavslutningen är på onsdag mellan kl.9.00-10.30 i klassrummet och som ni redan vet får tyvärr inga föräldrar vara med. Därefter är det lunch för de som är i behov av fritidsomsorg. Om man inte har anmält till fritids hämtar man sitt barn 10:30.

 

Hälsningar från Cissi: Sista bildlektionen för den här terminen!

 

Alla elever får ta hem sina fina bilder från det här läsåret. Tag verkligen tid att titta på alla fina alster där hemma. Kanske finns det någon bild som ni vill rama in?

Under vår sista lektion passade jag (Cissi) på att berätta att jag kommer att vara i blivande Saturnus under en dag varje vecka (då Eva är ledig). Jag kommer att undervisa i bild, svenska och so. Under so-lektionerna kommer vi framför allt fokusera på historia och vår närmiljö. Lemshaga har en spännande historia och det finns mycket att utforska!

 

En tidigaren klass som jag har haft på Lemshaga hittade en gammal flaskpost vid vattnet under en brygga.

Till Dig som finner denna butelj i dunkelt vatten.

Enligt legenden och i alla sägner finns en skatt 

på Lemshagas marker.

Hav förtröstan i Din vägvisare så finner Du skatten.

Sök högt och lågt, sök överallt!

 

Din frände Anno 1719

 

Efter sommaren önskar vi pedagoger att ni tar med en ”gammal sak” som ni kan visa och berätta om för resten av klassen. Det kan vara vad som helst som ni tycker är spännande eller intressant.

 

Hälsningar Cissi

 

Hem och skola

 

Vecka 23

Måndag: Friluftsdag  – Utflykt i närområdet med medhavd lunchmatsäck.
Tisdag: Klassens dag – Vi städar och gör fint. Ta med en pappåse.
Onsdag: Skolavslutning 9:00-10:30.
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 8/6 Friluftsdag, medtag matsäck.
  • 9/6 Vi städar ur vårt klassrum och tar hem alla saker inför flytten till Villan. Ta med en papperspåse.
  • 10/6 Sommaravslutning

 

Ann-Sophie, Eva, Marie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.