Uranus V3

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi jobbat med ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. Lite klurigt var det allt men det blev en fin bild! I röda gruppen har vi börjat med kompisläsning och vi valde en Sune-bok som högläsningsbok. I röda gruppen läser vi sista delen av Musse och Helium-triologin.

 

 

matematiklektionerna har vi arbetat klart med ma-bok 2A och även haft prov på vad vi kommer ihåg. Nästa vecka kör vi igång med nästa bok, 2B.

 

 

Under veckans SO-lektioner har vi arbetat med vårt dinosaurietema. Vi tittade på film och arbetade bl.a. med att kategorisera dinosaurierna i växt- och köttätare. Eleverna har fått önska hur de vill arbeta under temat och de flesta ville göra filmer så det ska vi fundera mer över hur vi ska göra.

 

 

NO-lektionen tittade vi på vårt solsystem. Var och en tänkte själv och skrev enligt rutinen “Jag ser, jag tänker, jag undrar”på post-it lappar som vi samlade och sedan gick igenom tillsammans. Nästa vecka börjar vi ta reda på det vi undrar.

 

tekniken har vi jobbat mer med hävstången. 

 

idrotten gjorde vi olika sorters roliga “Följa John” och hade hinderbana. Vi tränade även på att leda varandra och den ena blundade.

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 17 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken. Kom ihåg att skicka med både läxboken och läseboken på torsdag.

 

Vecka 4

Måndag:
Tisdag: Friluftsliv – Kläder efter väder
Onsdag Idrott med ombyte och handduk.
Torsdag: Läxa lämnas in. Bobbie och Björne tillbaka till skolan.
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 28/1 Skolbio
  • 29/1 Utvecklingssamtalsdag – Skolan stängd, fritids öppet
  • Vecka 9 – Sportlov
  • 13/2 – Föräldramöte 17:30-19:00
  • 21/2 – Allaktivitetsdag

 

Ann-Sophie, Eva, Marie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.