Uranus V35

Hej alla Uranusar!

 

Vi har haft en spännande vecka med mycket arbete, både enskilt, parvis och gruppvis. Vi har samlat fler egenskaper vi behöver för att vara bra kompisar och övat på att lyssna på varandra. När alla hade visat att de lyssnat uppmärksamt på sin kompis som berättade fick de färglägga ett litet häfte som de får med hem. 

Gröna gruppen har också pärlat ett “vänskapsarmband” där varje färg på pärlan står för en viktig egenskap, som vi kom överens om, som en bra vän har.

 

I tisdags var det Marie som hade lektioner med Uranus röd. Då jobbade båda grupperna med grupparbeten där barnen turades om att vara fokushållare, sekreterare, uppmuntrare och berättare.

 

Fr.o.m. på måndag och tio veckor framåt kommer Uranus ha dans 40 min. varje vecka. Det är Värmdö kulturskolas lärare som håller i och det ska bli jättekul!

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner började vi jobba med uppställningar i addition, både med och utan växling. Vi har arbetat i arbetsboken, tränat extra i häften och spelat spel på temat.

 

Under svenska- och so-lektionerna har vi skrivit och berättat om saker vi gör, tittat på film om hur tokiga sammansatta ord blir när man delar på dem (en gift orm..har den ring då? eller en sjuk sköterska..prosit!) och skrivit och ritat till. 

 

idrotten var vi på IP. Det var mycket varmt, men som tur är finns det vatten att dricka. Om ni vet att det blir soligt väder när vi har uteidrott så ta gärna med en keps. Vi värmde upp med stafett och avslutade med “Catch the flag”.

 

 

Vi hade också terminens första bildlektion. På den gjorde vi vackra mandalas av naturmaterial som vi dokumenterade med kameran.

 

Nytt för i år är att det står teknik på schemat. Där startade vi upp med att utforska hävstångsprincipen.

 

 

Hem och skola

From idag fredag är det endast den pedagogen som bär den gröna reflexvästen med texten “Säg hejdå till mig” på ryggen som checkar ut eleverna på Schoolsoft. Pedagogen med västen kommer att hålla sig runt entrén eller i hjärtat i så stor utsträckning det är möjligt för att vara väl synlig för er.

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 2 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Dans
Tisdag: Friluftsliv
Onsdag Idrott utomhus – Ombyte och handduk.
Torsdag: Läsläxa (Kapitel 2) lämnas in. 
Fredag: Läxa lämnas ut.

 

Kommande händelser:

 

  • Fotografering blir det torsdag den 12 september. 

 

  • Föräldramöte – Torsdag 12 september kl.17.30-19.00

Vi hoppas alla barn kan vara representerade av en vårdnadshavare. Program kommer.

  • Teater – Fredagen den 13/9 åker vi till Gustavsbergsteatern för att se föreställningen “Nalle Clown”.
  • Utvecklingssamtal – Vi kommer ha utvecklingssamtal under vecka 39, och då främst onsdagen den 25/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft. Vi meddelar när detta sker och det är först till kvarn som kommer att gälla.  

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.