Uranus V36

Hej alla Uranusar!

 

På torsdag vill vi påminna om att vi erbjuder er ett föräldramöte. Vi börjar kl 17:30 och beräknas vara klara 19:00.

På torsdag har vi även fotografering på skolan.

 

På fredag ska klassen på teater i Gustavsbergsteatern. Vi ska se “”. Vi åker från Lemshaga med buss 8:45 och är tillbaka en stund innan Mellis. Vi skulle uppskatta om det var några föräldrar som kan följa med på utflykten för att stötta upp oss pedagoger. Om ni har möjlighet, hör av er till ert barns mentor så snart som möjligt. Vi vill också att eleverna har med sig en lunchmatsäck med frukt/smörgås och något att dricka (ej läsk).

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt arbeta med uppställningar i addition, både med och utan växling. Vi har även gjort spel och uppgifter med tiotal och ental. Låt gärna barnen berätta!

 

Under svenska- och so-lektionerna har eleverna berättat om sina platser från sommarläxan där de mår bra. De har delat med sig av platser hemma, vid havet, i stallet eller på resa. Vi har samtidigt tränat på att vara “goda lyssnare”, samt ställa frågor till den som berättar. Vi har också tränat på det när eleverna intervjuade varandra.

I tisdags började vi en ny spännande bok som heter “Ester Tagg och den flygande Holländaren”. Med den boken kommer vi att arbeta med läsförståelse på olika sätt. Vi startade med “spågumman”, som förutspår vad en bok kan handla om utifrån tex omslagsbilden.

 

 

idrotten var vi på IP. Vi värmde återigen upp med stafett, men denna gång provade vi att springa på banan. Vi avslutade med “Catch the flag”, vilket är en kul, aktiv lek där de tränar bl.a. på samarbete och strategi.

 

friluftslivet gick vi en vandring till Scoutstugan med olika uppdrag längs vägen. Väl där gjorde vi ett “naturbingo” och avslutade med fri lek.

 

tekniklektionen pratade vi om vad teknik är. Om vi vill ta oss över en å utan att bli blöta, vad gör vi då? Bygger en bro eller en flotte kanske. När vi vill att maten ska hålla konserverar, röker och fryser vi in den. Sedan gjorde vi nya försök med hävstänger som vi skrev och ritade om. 

 

Hem och skola

 

Från och med imorgon lördag kan ni gå in och boka ett utvecklingssamtal. Det gör ni som vanligt via SchoolSoft. Vi erbjuder tider under vecka 39, och då främst onsdagen den 25/9 då hela dagen är vigd till detta.

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 3 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Dans
Tisdag: Engelska och bild
Onsdag Idrott utomhus – Ombyte och handduk.
Torsdag: Fotografering. Läsläxa (Kapitel 3) lämnas in. Föräldramöte 17:30
Fredag: Teater. Ta med matsäck. Läxa lämnas ut.

 

Kommande händelser:

 

  • Fotografering blir det torsdag den 12 september. 

 

  • Föräldramöte – Torsdag 12 september kl.17.30-19.00

Vi hoppas alla barn kan vara representerade av en vårdnadshavare. Program kommer.

  • Teater – Fredagen den 13/9 åker vi till Gustavsbergsteatern för att se föreställningen “Nalle Clown”.
  • Utvecklingssamtal – Vi kommer ha utvecklingssamtal under vecka 39, och då främst onsdagen den 25/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft från och med lördag den 7/9. 

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.