Uranus v4

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Nästa vecka på tisdag åker vi till Gustavsberg för att gå på bio. Vi kommer inte att hinna äta lunch på skolan så vi vill att eleverna har med sig en lunchmatsäck och en frukt och något att dricka (inget godis, bullar eller läsk, men saft och Loka crush är ok). Vi åker efter morgonmötet och är tillbaka vid 12-13 tiden. Då kommer vi att ha en gemensam bildlektion med Cissi.

 

Under nästa veckas utvecklingssamtal är ni välkomna till övervåningen i Villan. Detta gäller på måndag och under hela onsdagen. Övriga tider är det Mellangården som gäller. Välkomna!

 

Kunskaper

Under veckan har eleverna fått jobba en hel del med sina Ipads. Vi har sökt information om planeter, jobbat med Vektor och Grow forest. Eva och Ansi har då passat på att göra bedömningsunderlag i matematik.

 

svenskalektionerna har vi fokuserat lite extra på läsförståelse och läsning. Eleverna sitter två och två och läser för varandra för att träna på sin läsning. Varje dag läser vi vuxna också högt ur en bok och vi pratar om innehållet. Vi har också tränat på att skriva en text med inspiration från en bild.

 

 

matematiklektionerna börjat med en ny bok. Vårt första arbetsområde är talen upp till tusen. Vi jobbar med tallinjen, talens värde i olika positioner (ental, tiotal och hundratal) och talcirklar.

 

 

Vi har fortsatt jobba med dinosaurier under veckans SO-lektioner. Vi har sorterat efter växtätare och köttätare, storlek osv. Eleverna ska under nästa vecka börja spela in filmer. För att dela in dem i mindre grupper fick varje elev en bit av en dinosaurie. Sedan skulle de hitta kompisar med delar från samma dinosaurie. Därefter skulle de börja skissa på en bakgrund som de ville ha till sin film.

 

 

NO-lektionen lärde vi oss lite mer om vårt solsystem både genom film från Europeen space agency, Paxi i solsystemet, och fakta på ne.se.

 

 

idrotten tränade vi handboll med olika boll-lekar.

 

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 18 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken. Kom ihåg att skicka med både läxboken och läseboken på torsdag.

 

Vecka 4

Måndag: Vi startar med våra utvecklingssamtal
Tisdag: Skolbio i Gustavsberg. Ta med lunchmatsäck!
Onsdag Utvecklingssamtalsdag. Skola stängd, fritids öppet
Torsdag: Läxa lämnas in. Bobbie och Björne tillbaka till skolan.
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 28/1 Skolbio, matsäck!
  • 29/1 Utvecklingssamtalsdag – Skolan stängd, fritids öppet
  • Vecka 9 – Sportlov
  • 13/2 – Föräldramöte 17:30-19:00
  • 21/2 – Allaktivitetsdag

 

Ann-Sophie, Eva, Marie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.