Uranus V40

Hej alla trevliga Uranus-familjer!                                 

 

Vi har haft en härlig vecka med massor av upplevelser med dans, drama, målande, många problemlösningsuppgifter och mycket mer.  Hösten slog till och vi fascineras av höstens färger och huttrar i blåsten, dags att ta fram varmare kläder…

 

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner fortsatt arbeta med blockmodellen. Vi har framför allt använt det för att synliggöra tal vid problemlösning. Nästa vecka kommer vi att börja med multiplikation med tabellerna 2, 5 och 10 så om man vill börja “tjuvträna” i helgen kan man göra det 🙂

 

Under veckans svenskalektionerna har vi jobbat i arbetsboken och läst vidare i “Ester Tagg och den flygande holländaren”. Denna gång fick eleverna rita egna skattkartor två och två. Nästa gång ska vi prova att prova dem ute och kanske justera dem lite.

 

 

 

so-lektionerna har vi fortsatt arbeta med Barnkonventionen. Barnen har gjort fina presentationer av sig själva där de berättar vad de är bra på. Vi utgick från artiklarna: Varje barn har rätt till utbildning (artikel 28-29), Varje barn har rätt till lek, vila och fritid (artikel 31) samt Varje barn har rätt till utveckling (artikel 6).

 

 

NO-lektionerna har vi prövat våra smaksinnen. Barnen arbetade två och två, den ena blundade och den andra fick provsmaka morot, potatis och gurka och gissa vad det var. Fråga gärna era barn om de tyckte om dem och om de kände skillnad.

 

 

 

Tekniken testade vi lutande planet och hjulet och varför de uppfinningarna är så bra. ”Vad man vinner i kraft förlorar man i sträcka.”

 

 

Idrottslektionen Vi var inne och gjorde en av elevernas favoriter “Katten nio liv”. Innan dess tränade vi på att hoppa hopprep, vilket eleverna ska kunna behärska till slutet av 3:an.

 

 

Friluftsliv var på schemat denna vecka vilket betyder 2 timmar ute i skogen. Vi gjorde samma aktiviteter som förra gången, men vi bytte grupper.

Denna gång gjorde gröna gruppen stora 3 i rad spelplaner och spelade med sig själva som spelpjäser. Vi gjorde även några små spel. Efteråt var det några elever som hittade svamp, både ätliga och inte ätliga. Den röda gruppen gick en tipspromenad.

 

 

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 7 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

På fredag 11/10 kommer vi åka till Mölnvik och ta del av Icas satsning “Kompis med kroppen”. Vi kommer besöka deras frukt- och grönsaksavdelning och lära oss lite om vad som är bra att äta och varför. 

Röda gruppen åker direkt på morgonen. Samling i klassrummet kl.8.20, bussen går 8.44. Efter besöket på Ica går vi tillbaka till skolan och äter lunch där och har vanliga lektioner efter lunch. 

Gröna gruppen har vanliga lektioner på fm och åker direkt efter lunch med bussavgång kl.11.39. Vi är tillbaka lagom till mellis kl.14.

 

Det skulle vara bra om någon/några föräldrar har möjlighet att följa med, om du kan så mejla Eva eller Ansi.

 

Måndag: Dans
Tisdag: Engelska och bild
Onsdag Idrott inomhus – Ombyte och handduk.
Torsdag: Läsläxa (Kapitel 7) lämnas in. Björne & Bobbie tillbaka till skolan.
Fredag: Läxa lämnas ut. Utflykt till Ica i Mölnvik.

 

Kommande händelser:

  • Vecka 44 – Höstlov
  • Hälsningar från fritids:

Nu är det dags att anmäla sin närvaro alt. frånvaro inför höstlovet v.44. Måndag 28/10 är fritids och Klubben stängt pga personalkonferens, lovverksamhet öppen tis 28/10 – fre 1/11. Observera att fredag den 1/11 är dag före röd dag och fritids/klubben stänger klockan 15.00.

 

Skriv in närvaro (under kommentar från vårdnadshavare)  och aktuella tider de dagar (Tis-Fre) ni önskar fritidsomsorg alt. frånvaro (under kommentar från vårdnadshavare) om ni är lediga. Vi vill ha din anmälan senast söndag 13/10 för att kunna planera för bemanning och aktiviteter. ”

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.