Uranus V41

Hej alla trevliga Uranus-familjer!                                     

 

Idag har vi varit på besök på Ica Maxi i Mölnvik. Vi blev väl omhändertagna av Ida, som arbetar där. Vi fick titta hur returstationen fungerar, titta in i mjölkkylen och gå in i frysrummet där det var -20 grader. Bäst var nog när vi fick gå upp på taket och spana ut över Mölnvik. Avslutningsvis provade vi olika frukter och grönsaker och pratade om varför man ska äta frukt och grönt. Vi provade lime, ingefära, paprika, fänkål, persimon/sharon, druvor, ananas och när vi gick fick vi en påse satsumas med oss. Vi tog bussen dit och promenerade sedan hem. 

 

 

Vi har många elever som vill ta med sig “Rubiks kub” till skolan. Även om det är en leksak där man tränar logiskt tänkande är det fortfarande en leksak och vi vill att ni lämnar dem hemma. Tack på förhand.

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi börjat med multiplikation och vi har utforskat det genom bl.a. upprepad addition. 2+2+2+2=4 men vi kan också säga att 4×2=6. Om ni vill träna på något hemma får ni gärna lära er 2:ans, 5:ans och 10:ans tabell:)

 

Under veckans svenskalektionerna har vi förutom att klura på rebusar även försökt lista ut skillnade på frågor “på ytan” och “under ytan” på en text. Det som är “på ytan” är det som vi kan hitta direkt i texten och det som är “under ytan” är sådant som vi kan läsa ut av kontexten.

 

so-lektionerna håller vi på att avsluta vårt arbete med Barnkonventionen. Vi funderade på och fördelade en del påstående mellan vad som är en rättighet enligt barnkonventionen och vad som är önskemål. 

 

NO-lektionerna har vi kopplat det vi äter till hur vi mår. Vi såg en film om hur man ska äta när man är ung och tränar/ rör sig mycket. Vi har skrivit om nyttiga saker vi tycker om att äta och om onyttiga. Vi har även gjort tallrikar med mat vi tycker om enligt tallriksmodellen. 

 

 

Tekniken läste vi om mekaniska leksaker, barnen berättade om och ritade enkla skisser av leksaker de har.

 

idrottslektionen fick eleverna träna på bollkontroll genom flera olika övningar bl.a. fånga boll i kon.

 

Under veckans bildlektion har vi fortsatt att arbeta med porträtt. Denna gång genom att göra collage. Vi använde färgade papper som vi rev i mindre bitar och limmade på ett vitt papper. Det fick gärna bli lite tokigt som t.ex. lila hår eller gröna öron!

 

Hem och skola

 

Nu är det dags att anmäla sin närvaro alt. frånvaro inför höstlovet v.44. Måndag 28/10 är fritids och Klubben stängt pga personalkonferens, lovverksamhet öppen tis 28/10 – fre 1/11. Fredag 1/11 stänger Fritids och Klubben 15.00 pga röd dag. 

 

Skriv in närvaro och aktuella tider de dagar (Tis-Fre) ni önskar fritidsomsorg alt. frånvaro om ni är lediga. Vi vill ha din anmälan senast söndag 13/10 för att kunna planera för bemanning och aktiviteter. 

 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 8 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Måndag: Dans
Tisdag: Friluftsliv.
Onsdag Idrott inomhus – Ombyte och handduk.
Torsdag: Läsläxa (Kapitel 7) lämnas in. Björne & Bobbie tillbaka till skolan.
Fredag: Läxa lämnas ut. 

 

Kommande händelser:

  • Vecka 44 – Höstlov

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.