Uranus V43

Hej alla härliga Uranus-familjer!  

 

Vi har haft en spännande vecka med massor av upplevelser. Idag har vi firat den internationella nalledagen med nallematte, högläsning för nallarna, nallesagor och till sist nallefilm med nallefika =)

Under lovet kommer vi att lämna in de låneböcker som eleverna har i skolan då vi har överskridit lånetiden. De böcker som eleverna har hemma får ni lämna tillbaka till biblioteket själva.

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi börjat ett nytt kapitel i boken som handlar om division. Vi delade helheter i grupper och tittade även på sambandet med multiplikation. På bilden ser ni ett fint exempel på hur eleverna hjälper varandra när man själv är klar.

 

 

Under veckans svenskalektionerna har vi bl.a. läst de sista kapitlen ur Ester Tagg och flygande Holländaren. Boken avlutades med en “cliffhanger” som gör oss nyfikna på nästa bok i serien.

 

so-lektionerna har vi tränat inför vår FN-Samling som vi höll i torsdags. Eleverna var så proffsiga med att “demonstrera” för sina rättigheter och vi blev uppbackade av “Lilla Kören” som sjöng tre sånger. Härlig stämning och mycket pirr och glädje!

 

 

 

NO-lektionen lärde vi oss mer om vårt skelett och funderade över hur det skulle vara om vi inte hade något skelett. Därefter pysslade vi ihop skelett med hjälp av pasta.

 

 

 

idrottslektionen bjöd Trixie till ett “Öppet hus” där eleverna fick välja mellan bollsport, cirkus, rep eller ringar. Vi gjorde också en övning där de skulle “rädda” bollar med hjälp av en rockring.

 

 

bildlektionen gjorde vi porträtt á la Picasso. Eleverna använde en tärning för att med slumpens hjälp rita huvudform, ögon, näsa och mun.

 

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 10 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken till vecka 45.

 

Vecka 45

Måndag:
Tisdag: Bild och engelska
Onsdag Idrott med ombyte och handduk.
Torsdag: Läxa lämnas in.
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • Vecka 44 – Höstlov
    Måndag: Skola och fritids stängt.
    Fredag: Fritids stänger kl 15:00 (Dag före röd dag)
  • 13/12 – Lucia kl.8.00 i Amfiteatern. 
  • 19/12  – Höstavslutning i Gustavsbergs Kyrka. 

 

Trevligt höstlov!

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.