Uranus v46

Hej alla Uranus-familjer!  

 

Denna vecka har våra ”VIM-grupper startat igen där vi samlas med elever från Pluto, Neptunus, Uranus och Saturnus. Denna gång började vi med en namnlek för att lära oss alla namnen. Sedan lekte vi en samarbetslek innan vi avslutade med att alla elever fick färglägga var sin del av ett hjärta.

 

Det har hänt en del tokigheter på rasterna framför allt taggbuskarna där vi inte kan ha samma uppsikt över barnen. Därför kommer Uranus inte få vara där från och med idag fredag och under nästa vecka. Barnen har även lekt i leran, så pass mycket att vi varit tvungna att stoppa dem och prata allvar. En del har rullat sig i leran, kramat kompisar som blivit leriga och kladdat ner en massa i kapprummen. Sedan saknade många extrakläder och fick gå leriga och blöta. Prata gärna även där hemma om leran och att det är viktigt att hålla våra gemensamma utrymmen fina.

 

När de inte längre kunde vara i taggbuskarna var det några elever som på eget initiativ gav varandra massage på rasten. Det gillar vi 🙂

 

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi avslutat kapitlet med division och multiplikation och startat nästa lektion som handlar om längd och höjd. Vi har uppskattat hur lång 1 meter är, mätt genom att använda mätverktyg, jämfört olika längder med varandra, repeterar begreppen större än och mindre än samt använt subtraktion för att räkna ut skillnader.

 

 

Under veckans svenskalektionerna har vi arbetat med vad ett verb är samt hur det kan böjas nutid och dåtid. Vi har också skrivit texter och ritat bilder i serieform samt fortsatt med vårt skrivprojekt där vi ska skriva piratsagor. Denna gång gjorde vi klart vår karaktärsbeskrivning och började på en miljöbeskrivning.

 

 

so-lektionerna har repeterar av vad vi lärde oss förra veckan om Big Bang samt tittat närmare på hur vikingarna trodde att världen skapades. Därefter ritade vi bilder till en text om jordens skapelse enligt asatro. Ja, vi är medvetna om stavfelet och det har vi rättat till 🙂

 

 

NO-lektionerna har vi tittat närmare på både ögat och örat genom att studera dem närmare genom att bl.a. titta på film och rita. Vi tittade också på olika synvillor. Det var uppskattat.

 

 

tekniklektionen gjorde vi olika experiment som handlade om luft. Vi tog bl.a. reda på vad som händer om man sätter ett glas över ett stearinljus. Ni kan be era barn som går på tekniken förklara vad som händer och varför.

 

 

idrottslektionen var fokus denna vecka “känsla”. Hur känns det när man t.ex. delas in i olika grupper och inte får vara med sin kompis? Hur känns det när någon säger att man inte vill vara i gruppen?

Vi gjorde olika övningar med koner som att få ner koner genom att pricka dem med en boll.

 

 

friluftslivet hade vi tänkt att gå till Scoutstugan men vädret var inte så roligt så vi gick upp till vind- och regnskyddet ovanför slänten. Där lekte vi en lek och drack varm saft som vi värmde på ett spritkök. Därefter gick vi tillbaka till klassrummet där vi arbetade gruppvis med att antingen bygga ett skelett eller titta på “Evas vinterplåster”.

 

 

Hem och skola

 

Behov av utökad fritidsomsorg

Under hösten har vi sett ett ökat antal barn som lämnas före fritids öppnar 7.30. Är ni i behov av utökad omsorg, mellan klockan 7.00-7.30 behöver ni inför varje läsår ansöka om detta. Här nedan finner ni blanketten för detta, den ska bifogas med ett arbetsgivarintyg som styrker ert behov. Ansökan lämnas in till expeditionen. 

https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2018/01/Fritids-Ansökan-om-utökad-omsorgstid-morgon.pdf

 

Nu är det dags att göra er anmälan inför Jullovet. 

 

Vi önskar att ni skriver Närvaro i kommentarsfältet samt skriver in aktuella tider om ni är i behov av Fritidsomsorg alt. att ni tar bort tider samt skriver Ledig i kommentarsfältet om ni är lediga. 

 

Dessa datum är fritids/klubben ÖPPET kring jul, och då önskar vi att ni fyller i en korrekt anmälan: 

20 December 

23 December (Stänger 15.00 pga dag före Julafton)

2 Januari

3 Januari

 

Dessa datum är fritids/klubben STÄNGT: (samt alla röda dagar och aftnar)

27 December

30 December

7 Januari (pga. planeringsdag) 

 

Vi vill ha din anmälan senast 24/11 för att kunna bemanna korrekt. 

 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 12 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Vecka 46

Måndag:
Tisdag: Bild och Engelska
Onsdag Idrott med ombyte och handduk.
Torsdag: Läxa lämnas in. Bobbie och Björne tillbaka till skolan.
Fredag: VIM (Vi på Mellangården)

 

Kommande händelser:

  • 13/12 – Lucia kl.8.00 i Amfiteatern. 
  • 19/12  – Höstavslutning i Gustavsbergs Kyrka. 
  • Fritids öppet – 20 December, 23 December (Stänger 15.00 pga dag före Julafton), 2 Januari och 3 Januari.
  • Fritids stängt – 27 December, 30 December och 7 Januari (pga. planeringsdag) 
  • 8/1-2020 – Vårterminen startar

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.