Uranus V48

Hej alla Uranus-familjer!  

 

I måndags var vi på Gustavsbergsteatern och tittade på dans där en klasskamrat var med och dansade.  Tack för en fin föreställning!

 

 

Nu har vi börjat planera för julavslutning och sången vi ska sjunga för er i kyrkan. Det märks på höstmörkret att det bara är tre veckor kvar på terminen. Vi märker även att många barn är trötta. Hjälp dem gärna med extra vitaminrik mat (kanske en frukt till första rasten) och ordentligt med sömn. 

 

Torsdagen den 12 december mellan kl 14:30-16:00 är ni inbjudna till vernissage på elevernas fantastiska akvarellmonotypier. Det är också ett tillfälle för att titta på andra alster och projekt som eleverna skapat under hösten. Föräldragruppen kommer även att erbjuda ett juligt fika under tillställningen. VÄLKOMNA!

 

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi startat ett nytt kapitel. Denna gång handlar det om volym (och då inte ljudvolym som många först trodde:)). Vi har tittat närmare på vad olika behållare innehåller och arbetat med liter och deciliter.

 

Under veckans svenskalektionerna har vi som vanligt arbetat med läsförståelse efter det de har läst i Diamantjakten. Eleverna har även skrivit vidare på sina underlag som de ska använda till sina “piratberättelser”. Denna gång skulle de skriva ner sina idéer på “hjälpare” och “lösning” på problemet.

 

so-lektionerna har vi tittat närmare på tidsepoken som heter bla.a “Prekambrium”. Den sträcker sig från det att jorden skapades fram till att de första djuren kommer upp på land. Eleverna har fått placera ut djur och växter utefter en tidslinje allt efter att de utvecklades.

 

 

NO-lektionerna har vi jobbat med hur hjärtat fungerar. Vi har sett film och testat olika övningar där vi lyssnat på varandras hjärtan, fått våra hjärtan att slå fortare mm.

 

 

tekniklektionen undersökte vi vad som flyter och vad som sjunker i vatten.

 

 

idrottslektionen utgick vi från temat tid med olika övningar. Vi arbetade i olika stationer. En grupp var “tiden” fick springa och flytta ärtpåsar och när de var klara var det dags att byta station. Eleverna fick också gissa hur lång tid en minut är genom att gå och räkna tyst för att sedan sätta sig ner när de trodde det hade gått en minut.

 

Denna vecka använde vi friluftslivlektionen till att titta lite närmare på trafikmärken. Vi tog bussen till Brunn och gick sedan till den nya lekplatsen där. På vägen hittade vi flera märken som vi stannade till vid och pratade om vad de betydde. Därefter lekte vi en stund på lekplatsen.

 

 

Hem och skola

Föräldrakoordinatormöte nästa onsdag den 4 december. Det går bra att höra av sig till mig eller Helena om någon har en fråga ni vill att vi tar med.

 

Protokollen läggs alltid ut på Schoolsoft under Föräldrakoordinatorernas flik.

 

Trevlig helg!

Linda

 

Behov av utökad fritidsomsorg

Under hösten har vi sett ett ökat antal barn som lämnas före fritids öppnar 7.30. Är ni i behov av utökad omsorg, mellan klockan 7.00-7.30 behöver ni inför varje läsår ansöka om detta. Här nedan finner ni blanketten för detta, den ska bifogas med ett arbetsgivarintyg som styrker ert behov. Ansökan lämnas in till expeditionen. 

https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2018/01/Fritids-Ansökan-om-utökad-omsorgstid-morgon.pdf

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 14 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Vecka 49

Måndag:
Tisdag: Bild & Engelska
Onsdag Idrott med ombyte och handduk.
Torsdag: Läxa lämnas in. Bobbie och Björne tillbaka till skolan.
Fredag: VIM (Vi på Mellangården)

 

Kommande händelser:

  • 12/12 Vernissage 14:30-16:00
  • 13/12 – Lucia kl.8.00 i Amfiteatern. 
  • 19/12  – Höstavslutning i Gustavsbergs Kyrka. 
  • Fritids öppet – 20 December, 23 December (Stänger 15.00 pga dag före Julafton), 2 Januari och 3 Januari.
  • Fritids stängt – 27 December, 30 December och 7 Januari (pga. planeringsdag) 
  • 8/1-2020 – Vårterminen startar

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.