Uranus v49

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Vi har haft en fin vecka. Varje morgon har vi lyssnat på årets radiojulkalender som passande nog heter Big Bang! Vi har övat på Jingle bells och pratat om att vi får en ny elev i klassen.

 

Torsdagen den 12 december mellan kl 14:30-16:00 är ni inbjudna till vernissage på elevernas fantastiska akvarellmonotypier. Det är också ett tillfälle för att titta på andra alster och projekt som eleverna skapat under hösten. Föräldragruppen kommer även att erbjuda ett enkelt fika under tillställningen. VÄLKOMNA!

 

 

På torsdag förmiddag ska klassen åka och se ett julspel i Ingarö kyrka. Vi åker efter morgonsamlingen och är tillbaka till lunch.

 

Dagen efter, den 13/12, är det Lucia kl 8:00 i Amfiteatern för alla barn och föräldrar i skolan. Har man inte möjlighet att vara med lämnar man sitt barn som vanligt på fritids. Vi tar sedan med dessa elever till Luciafirandet. Skicka gärna med ett sittunderlag då det blir kallt när man måste sitta en stund. 

Det är alla barn som haft kör under höstterminen som går i Luciatåget. Här kommer lite info från Jonas:

 

Hej!

Om en vecka är det så dags för lucia! Det blir kul!

De elever som är med i lågstadiets Luciakör träffas i Mellangården kl 07.30 på morgonen. Då har man med sig det man behöver och är ombytt! Köket har sitt lilla luciafik öppet tidigt på morgonen för föräldrar som skjutsar och som vill stanna till själva tåget.

Gå gärna in och läs nyheten från mig på Schoolsoft tillsammans med ditt barn om vad ni behöver skicka med. Jag har ljus till alla.

Allt gott och tack för er hjälp!

/Jonas Karlhager

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi jobbat vidare med volym och jämfört olika mängder, t.ex. “Det är 45 liter bensin i bilen. Eva kör slut på 22 liter. Hur mycket är det då i tanken?” Barnen klurar först över hur de ska lösa uppgiften, vilket räknesätt ska de använda och sedan räknar de ut den.

 

Under veckans svenskalektionerna har vi förutom arbetat med Diamantjakten och läsförståelse börjat skriva rent våra piratberättelser på iPaden. De använder sina “stödmallar/tankekartor” för att få med alla delar i sagan. 

 

 

so-lektionerna har vi tränat tillsammans med vår musiklärare Jonas på vår julsång som vi ska sjunga på julavslutningen. Varje fredag har vi “klassråd” då eleverna tränar på mötesstrukturen och de har möjlighet att lyfta saker som är viktiga för dem. Vi har även tittat på film om tidsperioderna när de första liven fanns på jorden, ritat och läst upp för varandra.

 

NO-lektionerna har vi jobbat vidare med kroppen, nu med muskler, hjärta, lungor och blodomlopp.

 

tekniklektionen repeterade vi lite vad vi jobbat med i höst och tittade på “Mitt liv som grej”, teknikfilm från UR.

 

idrottslektionen dansade vi “Kanelbullen” som barnen klarade alldeles galant. Sedan utförde barnen gruppvis en massa rörelseuppdrag och vi avslutade med snöbollsrace, snögubbar och snöbollar, det gällde att inte bli träffad för då blev man snögubbe. Men det var ju bara kul för till slut var alla snögubbar!

 

 

Hem och skola

 

Behov av utökad fritidsomsorg

Under hösten har vi sett ett ökat antal barn som lämnas före fritids öppnar 7.30. Är ni i behov av utökad omsorg, mellan klockan 7.00-7.30 behöver ni inför varje läsår ansöka om detta. Här nedan finner ni blanketten för detta, den ska bifogas med ett arbetsgivarintyg som styrker ert behov. Ansökan lämnas in till expeditionen. 

https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2018/01/Fritids-Ansökan-om-utökad-omsorgstid-morgon.pdf

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 15 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Vecka 50

Måndag:
Tisdag: Friluftsliv
Onsdag Våra nya elever kommer på besök första lektionen. Idrott med ombyte och handduk.
Torsdag: Julspel Ingarö kyrka. Läxa lämnas in. Bobbie och Björne tillbaka till skolan. Vernissage
Fredag: Luciafirande 8:00 i Amfiteatern

 

Kommande händelser:

  • 12/12 – Vernissage 14:30-16:00
  • 13/12 – Lucia kl.8.00 i Amfiteatern. 
  • 19/12  – Höstavslutning i Gustavsbergs Kyrka. 
  • Fritids öppet – 20 December, 23 December (Stänger 15.00 pga dag före Julafton), 2 Januari och 3 Januari.
  • Fritids stängt – 27 December, 30 December och 7 Januari (pga. planeringsdag) 
  • 8/1-2020 – Vårterminen startar

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.