Uranus V50

Hej alla trevliga Uranus-familjer! 

Vad trevligt det var att träffa alla er som hade möjlighet att titta in på vernissagen och tack klassföräldrar för det supergoda fikat!

Nu är vi inne på slutspurten på höstterminen. Under veckan som gått har vi haft besök av vår nya klasskompis, haft öppet hus med båda grupperna på idrotten samt varit i Ingarö Kyrka och tittat på Julspel. Vi har också tränat på vår sång som vi ska sjunga på avslutningen.

 

 

Idag har vi också fått uppleva Lucia. Tack alla körer och solosångare för ett stämningsfullt uppträdande!

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har eleverna introducerats till begreppet bråk. De mötte först perspektivet del av en helhet och de har fått träna på att utgå från en hel och dela i lika stora delar. De har lärt sig att två lika stora delar kallas en halv. De har även lärt sig hur detta skrivs i bråkform. Vi har även delat i fjärdedelar.

 

Under veckans svenskalektionerna har vi fortsatt på våra piratberättelser. Vi lärde oss hur man gör för att infoga bilder i sitt dokument på iPaden. Vi har även arbetat med dubbelteckning, att det är en konsonant efter ett långt vokalljud och två efter ett kort.

 

NO-lektionerna har vi gjort ett prov för att se vad vi har lärt oss om kroppen. Eleverna samarbetade två och två. Vi tittade även på en kort film om hur viktigt det är att kroppen och knoppen behöver vila och sova för att vi ska fortsätta växa, fungera och må bra.

 

tekniklektionen har vi tittat vidare på serien “Mitt liv som grej”. Denna gång fick vi lära oss mer om Bollen, säkerhetsnålen, saxen och tandborsten. Efter hade vi en diskussion om vilken som var vår favorit bland de tekniska uppfinningarna.

 

idrottslektionen körde vi båda grupperna samtidigt med ett öppet hus där eleverna innan hade fått önskat aktiviteter. Det var allt ifrån trapets till ringar och badminton. Vi avslutade med att dansa “Kanelbullen”. Det var en utmaning med nästan 40 barn men det gick strålande! 

 

Hem och skola

På torsdag kväll med början kl 17:15 i Gustavsbergs kyrka är det julavslutning. Det är ni föräldrar som tar era barn dit och vi pedagoger möter upp eleverna i kyrkan där vi sitter tillsammans. Vi vill också uppmärksamma er på att det är era ordinarie hämtningstider som gäller från fritids och att vi stänger som vanligt kl 17:00.

 

Under jullovet kommer kapprummen att städas och alla kvarglömda kläder kommer att plockas bort. Ta hem alla kläder över jul som ert barn har på sin hylla och passa på att leta reda på kvarglömda kläder innan vi lägger dem i stora säckar. Vaktmästaren tar hand om säckarna under en period, men efterhand måste vi göra oss av med kläderna.

Läxa:

  • Läs minst 15 minuter varje dag under nästa vecka och hela jullovet i valfria böcker.

 

Vecka 50

Måndag:
Tisdag: Bild och engelska
Onsdag Jullunch. Idrott utan ombyte och handduk.
Torsdag: Bobbie och Björne tillbaka till skolan. 

Julavslutning 17:15

Fredag: JULLOV

 

Kommande händelser:

  • 19/12  – Höstavslutning i Gustavsbergs Kyrka 17:15. 
  • Fritids öppet – 2 Januari och 3 Januari.
  • Fritids stängt – alla mellandagar samt 7 Januari (pga. planeringsdag) 
  • 8/1-2020 – Vårterminen startar

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.