Varmt välkomna till ett nytt läsår! – Uranus

Denna gång hälsar vi er välkomna som “Uranus”. 

 

Hoppas att ni alla har haft ett härligt sommarlov med många mysiga stunder, lek och äventyr!

 

Tack ni som har skickat in er favoritplats som får er att må bra. Det ska bli roligt att få veta mer om just din favoritplats. Du som ännu inte skickat in gör det så fort du kan. 

ann-sophie.petersen@lemshaga.se eller eva.lorne@lemshaga.se

 

Klassen är även fortsättningsvis indelad i två grupper, röd och grön där Eva Lorne är mentor för den röda gruppen och Ann-Sophie Petersen är mentor för den gröna gruppen. Agnes Jansson är ansvarig pedagog från fritids och hon jobbar i klassen både under skoltid och fritidstid.

 

Som tidigare lägger vi varje fredag ut ett veckobrev på hemsidan under Uranus. (Det är bara detta första brev som vi mejlar och lägger på hemsidan.) Där kommer vi skriva om veckan som varit, ev läxor men också viktig information. Det är viktigt att ni regelbundet läser dessa brev och gärna tillsammans med era barn. Titta även efter eventuell information från fritids, som också publiceras under veckobrev. På SchoolSoft hittar ni bl.a. närvarorapporteringen, scheman och individuella utvecklingsplaner. Tveka inte att fråga om det är något ni undrar över.

 

Nästa vecka:

 • Skolstart – Vi träffas på måndag 19/8 kl.8:50 vid “utesnickis” bredvid entrén till Mellangården. Därifrån går vi gemensamt till amfiteatern där skolans gemensamma program börjar kl.9.00.
  För de som är i behov av omsorg innan kommer fritids att finnas på plats som vanligt. Efter samlingen i amfiteatern säger vi hejdå till föräldrarna och klassen går till klassrummet.
  Skoldagen avslutas kl.13 och för de elever som har behov att stanna längre är fritids öppet som vanligt.

 

 • Lägerskoledag – På tisdag den 20/8 kommer att göra en vandringsutflykt till Vidsjön nära Brunn. Till denna dag vill vi att ni hjälper barnen att packa en ryggsäck med en tom matlåda med lock, bestick, frukt/grönsaker/smörgås och vatten. Vid varmt väder tänk på att skicka med extra vatten och en keps. Lägg gärna i en regnjacka och sittunderlag och tänk på bra skor att gå i.(Kläder efter väder.)
 • På onsdag utgår idrotten, så inga idrottskläder behövs och vi har heller inte någon kör på torsdag, denna första skolvecka. I övrigt kommer vi att hålla lektioner i största möjliga mån efter schemat.

 

Allmän information

  • “En till en” – Alla elever på Mellangården arbetar “en till en” med en egen iPad (år 1-3).  Vi har flera appar och andra program som medför ljud. Därför är det bra att använda hörlurar som gör att man kan arbeta utan att bli störd av en klasskompis. Av erfarenhet brukar eleverna vilja har sina “egna” hörlurar. Vi har några hörlurar som eleverna kan låna men de som vill får gärna ta med sig ett par egna hörlurar som de kan använda i skolan. 
  • Skolmaterial – Vi önskar att eleverna har med sig en A4 plast eller pappersmapp som eleven kan ha sin läxa i för transport mellan skola och hem. De barn som vill får ta med sig ett LITET pennskrin/fodral. Tänk dock på att saker lätt kan försvinna.
  • Lämning – När ni lämnar ert barn på morgonen vill vi att ni gör det utanför våra klassrum. Det är önskvärt då vi vill få till tydliga strukturer och rutiner för att få en så lugn och trygg start som möjligt på morgonen.
  • Besök av vårdnadshavare –  Om ni vårdnadshavare är nyfikna på vår verksamhet och vill komma på besök i klassen. Ni kommer då ha en uppgift. Vi tänker att ni är specialist inom något område! Vi vill därför ta vara på eran kompetens. Så när du som vårdnadshavare kommer på besök förväntar vi oss att du berättar om något du kan t ex om ditt yrke, hobby, intresse etc. Vid besök i klassen är du en del av klassen vilket medför att du deltar och är närvarande i det vi arbetar med och finns som stöd för hela klassen. 
  • Schema – schemat ligger på Schoolsoft. I idrott kommer barnen ha Gottis Olofsson och i bild kommer de träffa Cecilia Högsveden East. Under 10 veckor nu på hösten kommer vi ha dans med pedagoger från Värmdö Kulturskola. Eleverna kommer även att få lära känna vår musiklärare Jonas Karlhager som håller i skolan körverksamhet. Kören består av elever från Uranus och Saturnus. Halva gröna gruppen och halva röda gruppen har kör tillsammans på hösten och till våren får de som inte haft kör chansen. De elever som inte har kör har Teknik/No i klassrummet.
  • Ledighet – När ni önskar ledighet görs en ansökan direkt på Schoolsoft.
  • Kontakt med oss pedagoger – Vårt fokus är att vara närvarande med barnen, vilket gör att vi inte alltid har möjlighet att svara i telefonen. Ni når oss bäst på mail eller direkt efter skoldagen. Är det akut ber vi er kontakta expeditionen som i sin tur kontaktar oss. 
  • Schoolsoft – Det är viktig att ni fyller i era barns vistelsetider. 
  • Frånvaroanmälan sker senast kl 8:00 på SchoolSoft. 
  • Extrakläder – Alla barn behöver extrakläder på hyllan, regnkläder och stövlar. Vi är ute i alla väder 🙂

 

 

 

Kommande händelser:

 

 • Fotografering blir det onsdag och torsdag 11-12 september. Vi återkommer när vi fått exakt tid.
 • Föräldramöte – Torsdag 12 september kl.17.30-19.00. Vi hoppas alla barn kan vara representerade av en vårdnadshavare. Program kommer.
 • Teater – Fredagen den 13/9 åker vi till Gustavsbergsteatern för att se föreställningen “Nalle Clown”.
 • Utvecklingssamtal – Vi kommer ha utvecklingssamtal under vecka 39, och då främst onsdagen den 25/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft. Vi meddelar när detta sker och det är först till kvarn som kommer att gälla.  

 

 

Vi ser fram emot att få träffa er på måndag!

 

Ann-Sophie, Eva & Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.