Veckobrev Uranus v. 34

Hej alla Uranus-föräldrar!

Första skolveckan har gått i en rasande fart och vi är alla väl förtjänta en skön och lugn helg.

Lektionerna måndag-onsdag denna vecka har till mesta dels bestått av kamratskapsarbete och sommarprat. Eleverna har bland annat fått skriva om en “speciell” sommardag, pratat om vilka trivselregler som ska gälla samt genomfört några olika värderingsövningar.

Skolveckans sista två dagar var Lägerskoledagar. Gårdagen spenderades till största del utomhus på skolgården. Eleverna delades in i tre grupper och arbetade på tre stationer – Allemansrätten, Hitta Vilse och Kamratskap. Mycket uppskattad och kul dag! I dag har vi varit på Hästholmen. Där har vi njutit av den vackra naturen och eleverna har fått leka av sig.

Vi har även uppmärksammat alla elever som fyllt år under sommarlovet! Grattis!

Denna termin kommer vi att lämna ut läxorna på fredagar och sedan förväntar vi oss dem åter onsdagen veckan därpå. Vi vill att läseboken ligger i elevens läxmapp.

Läxa:

  • Diamantjakten läsebok – s.8-12 kapitel “Resande nallar”.
  • Diamantjakten läxbok – s.3.

 

Nästa vecka:

  • Nästa vecka börjar vi arbeta enligt schema. Jag vill uppmärksamma att Uranus grön har dans på torsdagsmorgnar och börjar redan kl.8.15 denna dag. Dansen kommer att vara i musikladan så de elever som inte är på fritids innan går direkt till musikladan. Övriga morgnar börjar eleverna kl.8.20.
  • Skolfotografering fredag efter lunch. Efter fotograferingen få ni en inloggningskod inom ca.2 veckor via brev, epost eller mobil. Koden använder ni sedan för att logga in på vår hemsida, där ni kan se och beställa era bilder.
  • Vi åker till biblioteket på fredag kl. 9:00. Ta med en ryggsäck och en frukt.

Kommande händelser:

Utvecklingssamtalsdag – Detta läsår kommer det vara utvecklingssamtal under en hel skoldag den 5/9 och under eftermiddagen den 7/9.

Denna heldag 5/9 kommer att vara en kombinerad utvecklingssamtalsdag och studiedag där ni som förälder och elev behöver närvara för samtal.

Tider för utvecklingssamtal kommer läggas upp för bokning i schoolsoft. Glöm inte bort att boka in er på en tid. Vi vill även påminna er om att fylla i “Inför utvecklingssamtal” som ligger på schoolsoft.

För att kunna planera verksamheten på fritids vill vi veta vilket behov ni har av omsorg. Fritids har öppet kl. 7.30-17.00.

https://goo.gl/forms/K8WrHnvjpB6aTTzy2

Övrig information:

Vi vill åter påminna om att uppdatera er om dokumenten nedan:

  • Kommunikationspolicy – Läs och begrunda.

Information från idrottsläraren:

Hej alla i Uranus!

Ny termin och nya mål:) På Lemshaga har vi en fantastisk möjlighet till utevistelse vilket gör att vi i år ska prova en ny form på lektioner.

Eleverna kommer att ha en lektion på 60 min/vecka som jag kallar motoriklektion. Där kommer vi att öva på våra grundformer i olika lekar, redskapsbanor och spel.. Vi kommer också att skola in eleverna i omklädningsrummen med ombyte och dusch. Det andra tillfället kommer att ske ute( för det mesta). Då samverkar båda klasserna, mentorerna och fritids. Innehållet kommer att vara i projektform med betoning på friluftsliv tillsammans med olika ämnen. Mer information om detta kommer.

Nästa vecka startar idrotten. På onsdagar har båda klasserna sin motorikträning. Till denna timme ska eleverna ta med sig ombyteskläder och handduk. Vi kommer att starta våra lektioner ute så det är praktiska kläder för utelek som behövs. Toppen med ett par gympadojor på fötterna. Då finns lusten för spring och lek:)

Jag ser fram mot en rolig och lärorik termin med alla Uranusar! Gympahälsningar Gottis

 

Josephine, Ingela & Mats
Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

josephine.schempp@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']