Välkomstbrev Solen ht-21 v.33

Hej alla härliga Solar!

 

Hoppas att ni haft en underbart härlig rolig solig sommar och känner er pigga inför sista året på Lemshaga. Vi lärare längtar efter att just ni ska komma tillbaka och ser fram emot ett händelserikt år med er.

Uppstartsdagar

Skolan börjar onsdag 18/8 kl 9.00. Vi börjar med ett upprop i Amfiteatern. Där kommer vi prata lite om de kommande dagarna, promenera iväg och utföra en Grön Flagg-insats i vår närmiljö och bada tillsammans i en sjö.  Vi bjuder på en glass och lunch finns efteråt i matsalen för de som önskar. Vi slutar ca kl 12. Ta med badkläder, vattenflaska och fika om du vill. Ta dessutom med ett hänglås till skåpet.

 

Torsdag 19/8 har vi Ladans Trygghetsdag i blandade grupper 7-9. Vi börjar kl 8.30 med samling i bildsalen. Dagen pågår till ca 14.30.

 

Fredagen 20/8 ska vi ha en Turf-hunt-aktivitetsdag i stan. Alla Solar får ta sig till och från aktiviteten på egen hand, men bussresa tillsammans med lärare erbjuds från Gustavsberg. Dagen kommer sluta ca kl 13.30 i stan. Ni behöver lunchmatsäck, vattenflaska och bra kläder och skor för en utedag. Se mer info i schoolsoft. 

 

Nya klasser och nya lärare

De nya klasserna finns i schoolsoft. Eftersom det skett en del andra förändringar under sommaren så har vi valt att bara ändra lite i grupperna – i stort blir klasserna som i år 8. Berörda elever kontaktas före skolstart. Vi har en del lärarbyten att informera om som vi kommer ta under onsdagen. Mentorer i Solen är Patrik, Malin och Gottis.

 

Lägerskoledagar – Klassresa 26-28/8

Klassföräldrarna har organiserat en toppenresa torsdag 26 – lördag 28 augusti. All information om den resan ges av klassföräldrarna.

 

Teaterprojekt

Under vecka 35 och 36 kommer Solen att genomföra ett teaterprojekt. Det blir därför en kreativ teambuildande ämnesövergripande uppstart gemensam i båda grupperna.

 

Övrig info/kom ihåg:

Ipad-utdelning blir måndag 23/8. 

Uppdatera allergi-info/specialkost till matsalen och oss mentorer via blanketterna.

Uppdatera kontaktinfo i schoolsoft så att mejl och telefonnummer till alla vårdnadshavare stämmer.

SYV-info för både elever och föräldrar är 14/9.

Utvecklingssamtalsdagar är 27 och 29/9.

 

Varmt välkomna tillbaka till skolan! Nu kör vi! /Gottis, Patrik, Malin