Välkomstbrev Tellus

Hej alla elever i åk 6!
Varmt välkomna till Tellus och ett nytt läsår på Lemshaga. Vi lärare har redan varit igång i några dagar och nu ser vi verkligen fram emot tisdag när vi äntligen får träffa anledningarna till att vi är här, det vill säga er elever.

Här nedan har vi samlat lite information kring första veckorna i skolan samt en kort presentation av oss pedagoger. Vi kommer förstås få möjlighet att lära känna varandra bättre under året.


Tisdag 22/8 – Skolstart
Alla samlas kl 9.00 i Amfiteatern för upprop. Det kommer finnas uppmärkta rader där vi i Tellus sitter. Eventuell medföljande vuxen hänvisas till ståplats. Efter uppropet  samlas Tellus ute eller inne beroende av väder, vi mentorer hjälper dig att hitta till rätt plats.

Kl 11.20 går vi tillsammans till matsalen och äter lunch. Efter lunchen ses vi i våra nya klassrum i Lillgården. Där träffar du dina mentorer och får nödvändig information inför skolåret. Skoldagen slutar kl 13.00. Om du tänkt vara på klubben på eftermiddagen hjälper vi dig hitta rätt efter skoldagens slut.


Onsdag 23/8 – fredag 25/8 – Ängsholmen

Vi samlas utanför Lillgården kl 10.00 och åker sedan tillsammans ut till lägerskolan på Ängsholmen. Mer information får du från Ängsholmsgruppen.


Vecka 35
Från och med måndag den 28/8 gäller ordinarie schema som du hittar på SchoolSoft och hemsidan. Under de första veckorna kan små korrigeringar ske i schemat.

 

 

 


Hej alla elever i Tellus!

Jag heter Catrin Colliander och är ny lärare här på Lemshaga. Sedan jag tog min lärarexamen 2007 har jag undervisat i svenska, matematik och NO på låg- och mellanstadiet.

Under året kommer jag undervisa Mars och Tellus (åk 5- 6) i svenska samt vara mentor för några av er i Tellus.

Det ska bli så roligt att träffa er allihopa och jag ser fram emot ett lärorikt år tillsammans!


Tjenahej.

Jag heter Sofia men kallas för Fia. Jag är tillbaka efter föräldraledighet och kommer i år att jobba som resurs i Tellus, vilket innebär att jag kommer att finnas i och utanför huset och klassrummet mest hela tiden, för att stötta, backa upp, sjunga en sång och dansa en dans. Typ.

Jag kommer också att ha förstärkningsengelska med Tellus och ser fram emot det, eftersom jag också är engelsklärare och äntligen har fått min examen.

Jag frågade några gamla elever hur de skulle beskriva mig och fick svaret: Hjälpsam, engagerad och vill alltid att mina elever ska lyckas. De skulle nog också säga att jag är ganska knäpp och rätt sträng (men oftast rättvis), men det vet jag inte om de vågar 🙂

Ser fram emot att få lära känna er allihopa. Nu kör vi!


 

Hej!

Daniel heter jag och ska vara lärare för Tellus i ämnena matematik och NO. Jag kommer även vara mentor för en del av er, woho! Som lärare är jag relativt ny men har undervisat på Lemshaga sedan höstterminen 2016 och då hade jag faktiskt också Tellusar här på Lillgården. Så nu ser jag fram emot att få utvecklas på ett ytterligare plan, tillsammans med er som ny tellusgrupp och men också individuella tellusar”.


Hej

Jag heter Krister, jag har haft större delen av klassen sedan åk 3. Undervisar eleverna i So samt idrott. Är mentor för 18 elever, fördelat på båda klasserna. Vi ses på tisdag!


 

Val av modernt språk

På tisdag kommer du få en plastficka med viktiga blanketter att ta hem och fylla i. En av blanketterna gäller språkval. Då du under de första veckorna i skolan kommer få möjlighet att prova på både spanska och franska rekommenderar vi att du väntar lite med att fylla i den blanketten.

Övrig info gällande Ängsholmen, klasser och mentorer finner ni i SchoolSoft!

Ha en härlig helg så ses vi på tisdag!

Varma hälsningar från Tellus-pedagogerna

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']