Välkomstbrev Saturnus

Välkomna tillbaka alla härliga elever i SATURNUS

 

Vi hoppas ni har haft ett fantastiskt sommarlov och nu är redo för sista året på Mellangården i Villan. Vi längtar efter att få träffa er alla och ser fram emot ett nytt och händelserikt år tillsammans.

 

Vi som kommer jobba här i Villan är Ingela (mentor grön), Camilla (mentor röd), Pernilla (Ansvarspedagog och resurs), Desiree (resurs) och Betina (resurs).

 

När vi skildes åt innan sommaren så fick ni en sommaruppgift denna kommer ni att få presentera under hösten. Vi kommer här på skolan arbeta vidare med ert material som ni tar med för att ni sedan, under hösten, ska kunna få presentera det under en lektion som vi kallar MIn familj. Alla kommer få varsin lektion där du får presentera dig och din familj för klassen. Eleverna fick även ett armband som vi önskar att ni tar med under torsdag nästa vecka då vi kommer att hjälpas åt att lösa det hemliga meddelandet.

 

Information inför nästa vecka:

Måndag: Samling kl 9.00 i Amfiteatern därefter säger vi hejdå till de föräldrar som varit med under samlingen för att fortsätta in i Villan tillsammans. Vi avslutar dagen kl. 13.00

Tisdag: Vi går enligt schema

Onsdag: Vi samlas alla i klassrummet för gemensam promenad till Södersved, Gottis kommer under dagen titta på elevernas simkunskaper samtidigt som vi badar och leker. Ta med badkläder, handduk och frukt.

Torsdag: Utflykt: Närområdets historia, medtag lunchmatsäck samt vatten (Läs innehållsförteckningen inga nötter får förekomma inte heller söta drycker eller fikabröd). Glöm inte att ta med ditt armband som du fick innan sommarlovet.

Fredag: Vi är på skolan och fortsätter upptäcka vår närmiljö.

 

Bra att tänka på inför terminen:

Kapprum: Hjälp gärna ert barn att hålla ordning på sin hylla och ta hem kläder som inte behövs. Vi ser gärna att alla elever har regnkläder och stövlar då vi är ute i alla väder samt kläder efter väder då vi nu går mot kyligare tider.

 

Utvecklingssamtal: Som vanligt kommer vi att lägga ut tider på Schoolsoft där ni kommer kunna boka er för samtal under de två dagar som vi erbjuder samtal. Denna termin infaller dessa dagar den 17/9 samt 19/9. Den 19/9 kommer ni erbjudas samtal under hela dagen vilket gör detta till en halv studiedag och en halv skoldag för eleverna där de får vara lediga/samtal. Fritids kommer skicka ut en närvaro för denna dag.

 

Bibliotek: Vi kommer under läsåret som vanligt besöka Ingarö bibliotek ungefär var tredje vecka. Inför dessa besök har biblioteket önskat att ni lär ert barn den kod som ni kan skapa för ert kort så att de på egen hand kan låna i deras dator.

 

Villan: Då eleverna har önskat ett mysrum/bibliotek så har vi under sommaren försökt skapa detta och hoppas att eleverna kommer uppskatta rummet. För att få så bra böcker som möjligt till biblioteket så undrar vi om ni skulle vilja skänka några kapitelböcker till Villans bibliotek.

 

Fritids i Villan: 8.00-16.30 övrig tid Mellangårdens fritids

 

Måndagar: Nytt för i år är att alla elever (år 1-9) startar skolan kl.9.30. Fritids är öppet som vanligt för de som önskar barnomsorg.

 

 

Vi önskar er alla välkomna tillbaka till ett spännande läsår med oss!

Camilla, Ingela, Pernilla, Desirée och Betina.