Veckobrev 19 Jupiter

                                    Hej alla Jupiterfamiljer!

Den här veckan har varit händelserik med både Fritidshemmets dag och Skolans dag. Det var fullt hus på skolans dag med många olika aktiviteter både i klassrum och utomhus. Mellankören underhöll med skönsång och Mars försäljning gjorde nästan alla sockerstinna. Det fanns både fiskdamm och tårtkastning och i klassrummen fick föräldrar och elever se några exempel på undervisning. På Jupiter erbjöds Kahoot i SO,  en bildlektion och Makey makey som ett exempel på vad vi arbetar med i teknik.

I svenska har eleverna skrivit berättelser på 100 ord som handlar om Vänskap, Glädje och Kärlek mellan barn. De som vill har jag skickat in till en tävling för elever. Den 12 maj var det Dagbokens dag och eleverna fick skriva dagbok om sin dag. De som vill och har givit sitt samtycke ska jag skicka in till Folklivs arkivet i Lund om ni föräldrar godkänner det eftersom att Jupiter eleverna är under 15 år. Prata med era barn om de vill lämna in sin dagbokstext för den 12 maj som de skrivit i skolan och maila och berätta för mig  om du/ni godkänner att ditt/ert barns text lämnas in så att den blir offentlig på arkivet för folklivsforskning på arkivet i Lund och kan användas i forskning med mera.

Nästa vecka är det avstämning i matematik på tisdag om volym, längd och vikt.

På torsdag nästa vecka är det prov i No/biologi om delar av kroppen.

Vecka 21 är eleverna lediga men klubben är öppen för de elever som anmält sig.

Simningen har flyttats fram och kommer att ske sista veckan eller i början på årskurs 5.

Viktig information från fritidsklubben:

Hej!

I tisdags firade vi fritidshemmets dag tillsammans med fritids alla elever, denna dag grillade vi korv till mellis innan vi fick prova på olika aktiviteter och lekar.
I onsdags fick familj och vänner som hade möjlighet att komma, se hur skolan ser ut i verksamheten. Så kul tycker vi att vi äntligen kan bjuda in er efter år i pandemi-tider.
Nu till något helt annat, det är dags att anmäla närvaro inför sommarlovet, schoolsoft stänger för anmälningar nästa vecka den 20/5.
För att vi ska kunna fördela personalen och planera roliga aktiviteter behöver vi att ni fyller i närvarotider om ni ska vara närvarande. Ska ni vara lediga tar ni bort tiderna alternativt skriver ledigt i kommentarsfältet.
Alla elever som har ifyllda tider räknar vi som närvarande. De som inte har ifyllda tider räknar vi som lediga.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

&

                     TREVLIG HELG ÖNSKAR

AGNETA, KARIN, KRISTER, ULRICA & ÅSA

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.