Veckobrev Jupiter v. 11

Hallå alla Jupiterfamiljer!

Våren är nu verkligen i luften med både sol och pollen…

Nya rutiner i klassrummet

Jupiters lärarlag samlades i onsdags och tog fram ett gemensamt förhållningssätt med nya rutiner, vilket vi hoppas ska ge en bättre arbetsro i gruppen, bättre ordning i klassrummen och mindre materialsvinn.

Lektionsstart: När eleverna kliver över tröskeln börjar lektionen och eleverna går tyst till sin plats efter att ha hämtat det material som står skrivet på tavlan. En del behöver bli bättre på att komma i tid till lektionsstart. Det stör alla andra om elever kommer in mitt i en genomgång. Det gäller även första lektionen. Blir man sen på morgonen kan man därför få vänta utanför till dess att genomgången är klar.Vi ska öva oss på att lyssna på varandra och följa instruktioner. Då ska man sitta på sin plats och Ipad vara stängd.

Gemensamt avslut: Alla elever ska gå ut på rast efter att material och Ipads är på sina platser och eleverna står bakom sin stol som är inskjuten(eller uppsatt i slutet av dagen). Vi kommer att markera upp pennor och sudd med siffror och låsa in dem mellan lektioner.

Många elever har en så kallad smartwatch på armen. Om den ska vara med under skoldagen måste alla funktioner utom klockan vara avstängda. Annars ska de lämnas in i mobillådan eller allra helst stanna hemma.

Efter två dagar med nya rutiner verkar de ha en god effekt! Så bra jobbat alla elever!

Föräldramöte

Välkomna till föräldramöte i Jupiter på Storgården på onsdag den 30 mars mellan klockan 18.00-19.00!

Info från klubben:

Hej!

Nu är det dags att anmäla era tider inför påsklovet.

Torsdag 14/4 stänger fritids 15:00

Fredag 15/4 är fritids stängt pga röd dag.

Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt, två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

Ämnena

SO Fortsätter arbetet med kristendomen och där är det avstämning v. 14.

MA Eleverna arbetar med decimaltal.

SV Vi fortsätter med Harry Potter temat. Eleverna har fått brev från ugglan Hedvig(se bilden)med ett uppdrag som handlar om att eleverna ska skriva en argumenterande text för eller emot skoluniformer och rita ett förslag på hur en skoluniform på Lemshaga skulle kunna se ut. Uppdraget ska vara klart på tisdag nästa vecka då gruppen ska få ett nytt uppdrag. Parallellt läser eleverna i sina bänkböcker och jag läser högläsning ur Harry Potter och samtalar om innehållet.

Mu Eleverna får göra egna låtar i garageband.

Eng Eleverna skriver faktatexter om ett djur de valt. Animal project.

Bild Eleverna ritar självporträtt med hjälp av spegel som sedan utvecklas vidare.

I TX slöjden testar eleverna att sy på symaskinen.

I TM har eleverna gjort String Art och ska nu göra bokmärken.

I NO har vi påbörjat ett nytt arbetsområde om människokroppen, läromedlet innehåller en hel del svåra begrepp för eleverna så därför kommer de att få en läxa med begrepp ibland.

TK  Arbetet med att bygga Lemshaga i förpackningar och kartong är nu klart och ni kommer att kunna titta på resultatet på föräldramötet. Eleverna har programmerat i Scratch den här veckan.

Ha en fantastisk helg i vårvärmen!

Hälsningar,

Jupitergänget; Krister, Agneta, Karin, Ulrika och Åsa

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.