Veckobrev Jupiter v. 2

Hej alla Jupiterbarn med familjer!

 

Hoppas att ni haft en alldeles fantastiskt rolig och härlig jul- och nyårsledighet men att det samtidigt känts bra att komma tillbaka till skola, jobb och vardag igen. Här på Lemshaga är verksamheten nu i full gång. Starten har varit positiv med massor av intresserade frågor, vilja och engagemang!

Några förändringar som bör nämnas är:

  • Ayla tar över undervisningen i SO då Julia är föräldraledig på deltid nu i vår, men vi fortsätter ju därmed med kända lärare för eleverna så det blir en fin övergång.
  • Malin är åter efter en lyckad knäoperation och kommer att ha Ma/NO/läxhjälp i halvklass parallellt med att halva klassen har musik. Vi kommer att försöka göra många muntliga och laborativa övningar som är svåra att få till i helklass men även möjliggöra läxhjälp i just MaNOTk.
  • Victor Harder är ny som fritidsledare och kommer att vara resurs i Jupiter vid flera lektioner.
  • Elevens val kommer att ligga som hela aktivitetsdagar istället för tisdag eftermiddag. Se rektorsinfo på schoolsoft. Vi hoppas kunna erbjuda sångkör varje vecka ändå. Detta återkommer vi om. Vi kommer testa detta under vårterminen och sedan utvärdera.

 

I matte har vi börjat arbeta med geometri. Inledningsvis med fokus på geometriska figurer och deras namn och egenskaper. Vi har ritat och byggt olika figurer och tränat begreppsförmågan genom att både beskriva och tolka beskrivningar av sammansatta figurer.

  

I NO har vi inlett ett projekt om luft och påbörjat en lab i teknik och fysik om pappersflygplan. Uppgiften handlar om att bygga ett plan som kan flyga så långt som möjligt och jämföra olika modeller flygplansmodeller. Vi tränar förmågan att tolka och följa en anvisning, vara noggrann, arbeta efter ett naturvetenskapligt arbetssätt och skriva labrapport. Fantastiskt kul att se 20 barn på rad med schyssta plan i högsta hugg i väntan på sitt testkast! Bildbevis kommer! För de som vill bygga hemma finns flera coola modeller här: http://gloop.se/pappersflygplan Bygg bygg!

 

Ni har på schoolsoft fått inbjudan till och information inför utvecklingssamtal. I skolan kommer vi att förbereda samtalen tillsammans och inledningsvis har vi diskuterat vad man som elev kan tänka på att göra så att man både trivs och lyckas i skolan. Här ett exempel på ett Answergarden-ordmoln.

Avslutningsvis vill vi skicka ett stort tack för de julklappar vi fick innan jul. Godsaker och frukt, fint keramikfat och lyxigt badkit och en fin kokbok med inspiration att själva laga god mat. Mycket uppskattat! Varmt tack!

/ Ayla, Julia och Malin

 

Datum att anteckna framöver:

25/1 Utvecklingssamtalsdag (eleverna går halvdag, resten lediga)

6/2 Allaktivitetsdag (flera valbara alternativ – skridsko, badhus, SPA-pyssel, bakning…)

22/2 Föräldramöte år 4-9

v. 9 Sportlov  (27/2 – 3/3)

 

Kom ihåg och läxor:

  • Läxor kommande vecka (se schoolsoft)
  • Långtidsläxa: spela ett parti schack eller två då och då för att träna inför schackfyran och samla alla använda batterier som blir därhemma inför vårt deltagande i “batterijakten”  (se https://www.batterijakten.se/om) i mars.

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']