Veckobrev Jupiter v.45

Happy Friday, Jupiter! 

What a crazy week we have had here at Storgården! Two days of cancelled lessons due to heating problems, and two days of home study because of this beautiful but unexpected winter weather! Nonetheless, we have had some great educational moments here at Storgården and the proof is in the pictures. Here are some pictures of the week and descriptions of what the students did in math and science. Enjoy!

img_0322img_0333

img_0318img_0321

img_0326img_0332

NO:n har vi avslutat Växtplanscherna med att prata om vad och hur de bedöms och vad vi kan träna till nästa gång. En bedömning ligger eller kommer strax i schoolsoft. Vi har också fortsatt Halloween temat “Häxperiment” och laborerat med ljus och eld – “Anden i flaskan” och “Flygande spöken” Det var fantastiskt att se hur 24 elever samsades hjälpsamt och säkert med glasbägare, vatten, levande ljus och brinnande tepåsar. Vi har talat om att det gärna går att laborera vidare hemma OM man får och BARA OM en vuxen är med när man ska elda något. Dessutom kan barnen gärna träna på städning efter lab hemma 🙂

img_0860 img_0311 img_0312

matten har vi arbetat med att bygga och räkna på tändsticksmönster och även passat på att undersöka snön. Hur mycket väger 1 l snö? Hur stor är 1 kubikdecimeter snö?Hur mycket väger en kubikdecimeter = 1 l sammanpressad snö? Vi har även funderat kring hur mycket taket håller för och hur mycket snö som egentligen kom i onsdags… hugaligen höga siffror! En hemuppgift ligger på schoolsoft för de som missade torsdagens lektioner.

På matten har vi arbetat med att bygga och räkna på tändsticksmönster och även passat på att undersöka snön. Hur mycket väger 1 l snö? Hur stor är 1 kubikdecimeter snö?Hur mycket väger en kubikdecimeter = 1 l sammanpressad snö? Vi har även funderat kring hur mycket taket håller för och hur mycket snö som egentligen kom i onsdags… hugaligen höga siffror! En hemuppgift ligger på schoolsoft för de som missade torsdagens lektioner.

img_0306img_0297

Och massa, roliga utelek har vi kört! Men tyvärr är snön inte den enda vita sak som flyger från barnens hår: Lössen är tillbaka! Kamma gärna era barn över helgen! För mer info läs här på Vårdguidens webbsida.

Mer information?!?

Malin kommer tyvärr att vara sjukskriven några veckor och då kommer Ayla att ta även de lektionerna. Se mer info på SchoolSoft.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']