Veckobrev Jupiter V34

Hej!

Nu har första hela skolveckan genomförts och eleverna fick träffa flera av sina ämneslärare under måndag till onsdag då vi hade lektioner enligt schema. Eleverna har fått nya IPADs som de använder i skolan till skolarbetet. Planeringen inför torsdag och fredag med vandring, matlagning utomhus och simning ställdes in när vi såg väderprognosen.  I torsdags gick vi ut på en långpromenad på förmiddagen hela Jupiter tillsammans, tyvärr överraskades vi av ösregn och vi kom tillbaka till Lemshaga som dränkta katter många av oss. Därför påminner vi om att det är önskvärt att alla elever har både regnkläder, stövlar och ombyte i skolan. Extra kläderna får gärna ligga i en tygkasse som kan förvaras på elevernas krokar eller i korgen. Det vore även bra om eleverna tar med sig en uppmärkt vattenflaska att ha i klassrummet. 

Fram till i slutet kommer idrottslektionerna genomföras utomhus, på Lemshagas hemsida finns idrotts-LPP med innehåll.

På fredagen hade vi klassråd och såg på film. På förmiddagen fick alla elever gruppvis gå upp till klockrummet för att få inspiration till berättelser som ska skrivas på svenskalektionerna. Vi samtalade om magiska ting, föremål och hur man kan öppna dörren i den magiska klockan.

Idag  fredag har klasserna haft sina första klassråd, Ayla, vår träslöjdslärare, kom på besök och höll i första mötet. På klassrådet är det elevernas tankar, åsikter och frågor som ska stå i fokus. De ska få tid, strukturer och stöd för att kunna bli en aktiv del av hur vi har det på Lemshaga och hur vi ska fortsätta utvecklas. 

Dagens klassråd handlade om att förklara vad ett klassråd är, informera om våra rastkort och dela ut rastkorten till eleverna. Det som Jupiter just nu är väldigt intresserade av är; mer rastmaterial, fotboll, klätterställningar och fasta lekplatser samt Pokémonkort. När det gäller Pokémonkorten kommer det att krävas mycket arbete och gemensamma förhållningssätt för att det ska bli en givande aktivitet för alla som vill vara med. Just nu finns det några grundregler, tex. att:

 

  • Man bara får byta på lunchrasten och Klubben-tid
  • Ett nej är ett nej men att det absolut inte är okej att neka ett byte eller en ‘trade’ som eleverna kallar det, för att man tex. är tjej. 
  • Stölder får absolut inte förekomma
  • Är man rädd om sina kort ska man inte ta med de till skolan! 

Utöver dessa regler finns det nu arbetsgrupper med elever i bägge klasserna som jobbar fram mer detaljerade regler. Det var otroligt givande klassråd i bägge klasserna och vi har startat upp något som är väldigt viktigt för både oss pedagoger och elever. Arbetet fortsätter så får vi se vad barnen är med och påverkar inför framtiden!

Alla har ännu inte lämnat in alla blanketter. Vi blir tacksamma om de kommer in så fort som möjligt.

Här kommer länkarna till blanketterna som vi vill ha tillbaka till skolan påskrivna av er.

  1. Samlat dokument för självständig hemgång, dataanvändning m.m..

https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Avtal-om-datoranv%C3%A4ndning-p%C3%A5-skolan-%C3%85k-4-6.pdf

https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2019/08/Sjalvstandighemgang.pdf

 

  1. Fyll i och lämna in specialkost-blanketten vid behov (allergier, laktos, mm):
  2. Alla i åk.4, Jupiter måste fylla i ett förväntansavtal.
  3. Uppdatera dina kontaktuppgifter på Schoolsoft!

Jag som skriver den här veckan är Agneta Giona som kommer att undervisa era barn i svenska, no och teknik. Jag är lärare i gröna klassen men har mentorselever i både gröna och röda gruppen. Jag är ny på Lemshaga men har många års erfarenhet från att undervisa i Sollentuna och Täby kommun. Nu har jag flyttat till Stavsnäs och blev jätteglad när jag fick den här tjänsten. Jag har fått ett varmt mottagande och det känns helt rätt att ha valt att arbeta med era fina barn och alla fantastiska kollegor på Lemshaga.

I slutet av september så kommer vi att ha ett digitalt föräldramöte och v. 39 kommer vi ha utvecklingssamtal. Tider att välja mellan kommer vi snart lägga ut och då är det först till kvarn som gäller.

Nästa vecka har vi lektioner enligt schema.

Trevlig helg!

önskar Jupiter teamet

Agneta, Karin, Krister och Ulrika.

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.