Veckobrev Neptunus v.22

Hej alla familjer i Neptunus!

Oj, vad vi har arbetat och kämpat bra den här veckan som var den sista “riktiga” skolveckan i åk 1. Vi började veckan med lektioner då vi knöt ihop påsen i ämne efter ämne. 

  .    .  .      

På veckans svenskalektioner har vi jobbat med det sista kapitlet i Läsresan. Det handlade om er riktig kändis – Astrid Lindgren. Alla barn kände till henne och många har läst och sett filmer av henne. I faktatexten om henne berättade hon om hur det var att vara barn för 100 år sedan. Vi pratade vidare om det och gjorde jämförelser.

Vi har också checkat av så att vi fått med alla bokstäver i “Vår bokstavsbok” där vi samlat alla ord från bokstavspåsarna. 

mattelektionerna har vi spelat olika kortspel och mattespel. Talkamraterna upp till 10 behöver vi nu kunna utantill. Testa och öva gärna lite därhemma.

No-lektionen tittade vi igenom årstidsboken och gjorde klart den

..   .   

Friluftslivet visade vi vilka tuffingar vi är och gick till raketen i spöregn. Där lekte vi Ekorren byter träd och sedan fikade vi under regnskydd som vi snabbt byggde på plats. Det blev lite extra kul eftersom vi började läsåret med en friluftsdag då vi också åt matsäck under presenningar i hällregn.

 

.   .   

 

 

 

.   .   

 

.  .  

Sedan avslutade vi veckan med  Planetspelen i Södersved. Det blev en helt fantastisk dag i lagom sol och temperatur tillsammans med alla kompisarna på Mellangården. Man brukar säga att en bild säger mer än 100 ord så här kommer massor av bilder.

.  .   

 

 

 

 .   .   .

.  .    

 

Nästa vecka är det dags att avsluta våra arbeten och städa i klassrummet. För att kunna ta hem alla böcker som vi gjort klart i årskurs 1 behöver alla ta med en stor ryggsäck eller liknande för att bära hem allt i.

 

Vecka 23

Måndag: Sveriges nationaldag. Lov
Tisdag: Sista läxan lämnas in. VIKTIGT att alla böcker kommer tillbaka.
Onsdag: Vi städar klassrummet, ta med stor ryggsäck/väska.
Torsdag: Vi har aktiviteter ute och inne i skolan.
Fredag: Skolavslutning. Samling 8:50 vid stolpen, Mellangården. Sedan går vi gemensamt till Amfiteatern.

 

Efter den gemensamma avslutningen går vi till klassrummen och säger hej då och sedan, beroende på väder, fikar vi ute eller inne tillsammans med er föräldrar. En förälder tar med en termos kaffe och tre tar med kakor. Om någon mer kan fixa kaffe och kaka skulle det vara jättetrevligt. (Saft och tårta har vi i skolan till eleverna.)

 

Information från fritids

 

Hej där hemma!

Snart är det sommaravslutning och sommarlovet drar igång!

Som vi skrivit i tidigare utskick kommer delar av skolan att renoveras under sommaren, mellangården är det första av husen som kommer få en utsmyckning genom målning av väggar.

I och med detta kommer fritids och klubben att byta hus under sommaren och vi kommer att vara i Ladan under sommarlovet.

För mer information, se utskick i schoolsoft.

Har ni funderingar eller svårt att hitta, maila oss på: 

fritids@lemshaga.se eller ring på 08 586 313 27.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben

 

Trevlig helg!

Lisa & Eva


eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

 

tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13