Veckobrev Neptunus v.39

Hej allihopa!

Vi har haft en rolig och kreativ vecka med många olika aktiviteter. Vi är så stolta över era barn och hur de tar sig an allt vi erbjuder dem!

Svenska

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven S på lite olika sätt samt ordbilderna var, är, en och ett. Vi har knackat på bokstavslandet och där träffat bokstaven S och den gröna gruppen skev en saga om sälen Sälis. Denna vecka arbetade den gröna gruppen med trolldeg och gjorde fina, fantasifulla S.

På fredagen var det Lo och Svante som fick visa sina bokstavspåsar!

Nästa vecka blev det Nikita och Charlie som fick ta med bokstavspåsen hem.

Matematik

Denna veckan har vi fokuserat på tiokamraterna. Både praktiskt tillsammans, men även i boken och på Ipads i appen NOMP vilket var mycket uppskattat.

Barnen har även reflekterat över sina kunskaper genom en kunskapslogg som finns i barnens mattebok. Syftet är att synliggöra sina kunskaper och det man behöver arbeta mer med, samt att självskatta hur uppgifterna kändes genom att ringa in olika smilegubbar. Vårt arbete med tiokamraterna kommer fortsätta och som en liten teaser kan vi säga att de ska få öva på sina teatertalanger!

 NO

Skrivandet med faktatexterna fortgår och några har redan börjat forma och skapa sina egna småkryp. Här nedan är några klara för torkning, sedan ska de målas och några ska få vingar dit limmade.

SO

Vi har introducerat trafikkalendern och barnen har reflekterat kring sin skolväg. Både hur de tar sig till skolan, men också om det finns några ställen där det inte känns tryggt i trafiken. Mycket intressant att höra barnens reflektioner och de har mycket kloka tankar! Många förbättringsförslag kom upp så som “varning, lekande barn” skyltar, övergångsställen, gupp, trafikljus m.m. Vi pratade även om vad man ska tänka på när går på en gata och när man ska korsa en väg, fråga gärna barnen!

Idrott

På idrotten var det full fart med ärtor i fokus! Det var bland annat dansstopp med ärtpåsar, bowling med ärtpåsar, leka “ärtpåserobotar”, leken “Kina muren” och “ärtpåsestafett”.

Nästa vecka
Måndag: Vi går igenom veckans bokstav
Tisdag: Enligt schema
Onsdag: Vi följer upp förra veckans läsläxa och delar ut en ny. Läxa onsdag-onsdag. Kapitel 5: Ruta på rasten.
Torsdag: Idrott för röd på morgonen och för grön på eftermiddagen
Fredag: Vi får återkomma med information kring dansen.
Ett barn i varje grupp visar vad de har lagt i bokstavspåsen. I röda gruppen är det Nikita och i gröna gruppen är det Charlie.

Trevlig helg!
Sara, Cissi, Nick och Vincent

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']