Veckobrev Solen V 11

Hej fina Solar!!

Så härligt med lite sol i veckan. Så kul att se att ni börjar spela basket igen. Bra att ni kan vara ute i friska luften och få lite mer energi.

Pandemin släpper ju tyvärr inte taget om vårt avlånga land så vi behöver fortsätta göra allt vi kan för att begränsa smittan. Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid symptom!! Vi vet inte än hur det kommer se ut efter påsklovet. Vi återkommer med det.

Veckan som gick: Vi har haft gröna klassen inne i skolan hela veckan. Så kul att ses . Känns länge sedan vi sågs. Ni har haft prov och planerat ert slutarbete i Hkk bla. Röda klassen var inne onsdag och torsdag.Precis på samma sätt som innan lovet.

Vi gör vårt yttersta för att era provschema skall vara så rimliga det bara går. Inte helt lätt när lektioner försvinner och veckorna byts. Märker ni av att det blir trångt och väldigt mycket så prata med oss mentorer så försöker vi vara behjälpliga men vi får räkna med att det blir några tuffa veckor framöver.

Veckan som kommer: Vi hälsar RÖDA klassen välkomna tillbaka på “heltid” i skolan. GRÖNA klassen fortsätter med distans mån, tis och tors men är i skolan på onsdag och fredag.Röda klassen  Vi träffas på mentorstiden på måndag morgon i No salen.

Övrig viktig info

Vi kommer att ha ett föräldramöte efter påsklovet då vi kommer att prata gymnasievalet igen, då har eleverna fått sina preliminära val. Vi kommer också prata om Solarnas avslutning. Vi återkommer med dag o tid.

Inspirationsmässan: En liten påminnelse till alla er föräldrar. Kontakta Maria K-W för att ge våra ungdomar en möjlighet att lyssna på intressanta yrken.

 

Schoolsoft/planering: Det är mycket som händer i skolans olika ämnen. De allra flesta av våra elever behöver hjälp med planering och struktur av skolarbetet. Ta för vana att sätta er ner tillsammans för att kolla av vad som är på gång och vilken hjälp era barn vill ha.

Nationella proven: De ordinarie proven kommer som ni vet inte att genomföras i år. Däremot har skolverket tagit fram ett bedömningsstöd (likvärdigt nationella proven) i samtliga ämnen som vanligtvis har NP. Det kommer vara upp till varje lärare att besluta om dessa skall användas i sin helhet eller enbart utvalda delar.

Mattestöd: Gratis Live Hjälp i Matte.   https://mailchi.mp/67b9e0fb5d16/gratis-live-hjlp-i-matematik?e=e82acfe2e3

Kommande datum

V.12 Vi välkomnar Solen röd tillbaka. Grön i skolan ons och fre.
v. 13 – onsdag: Inspirationsmässa
v.14 Påsklov
v.15 – torsdag: Preliminära antagningarna kommer ut och omvalsperioden startar.

Då önskar vi er alla en härlig helg!!

//Ann, Cristin och Henke