Veckobrev Tellus v.42

Hej alla Tellusar!

Nu är det bara en vecka kvar till lov och kallt börjar det att bli! Denna vecka har varit en riktigt bra vecka på alla fronter och vi märker att läget i Tellus definitivt går i rätt riktning. På rasterna har vi kommit igång med ett flertal nya aktiviteter och vi börjar bli vana vid alla de rutinerna som finns här på Lillgården. Vi har även avslutat veckan med ett gemensamt avsked för Alvin som nu ska fara till USA, där vi tackat honom för tiden han varit här med oss! Lycka till!

Svenska

De senaste veckorna har Charlotta läst högt ur boken Som om jag inte fanns av Kerstin Johansson. Diskussioner, tankeskrivande och gemensamt skrivande utifrån det vi läst låg som grund inför veckans skrivuppgift där eleverna skrivit om att känna sig annorlunda. Bra jobbat alla elever som arbetat hårt! Ett stort tack till Charlotta som nu avslutat sin VFU för den här gången. Lycka till i din fortsatta utbildning!

Kommande veckor kommer vi samla ihop lite lösa trådar och avsluta påbörjat arbete med Fröken Europa och retorik. Vi kommer även förbereda oss lite inför den muntliga delen av nationella provet som genomförs den 22/11 genom att prova på uppgifter från tidigare år och utifrån dem diskutera bedömning.

Idrott

På tisdag har båda klasserna prov. På onsdag har de gröna praktiskt test och på fredag har den röda klassen sitt.

SO

På onsdag har den röda klassen kartprov och på torsdag har gröna klassen sitt.

Matematik

I matematik har vi börjat fokusera mer på problemlösning och textuppgifter. Annars har det varit mycket nötande kring multiplikation av decimaltal  och uppställningar.

NO

I kemi så börjar vi bli klara med våra laborationsrapporter där vi jobbar extra med bearbetningen baserat på all respons vi fått av både lärare och kamrater.

Nästa vecka:

På fredag ska vi på teater. Samling 9:15 vid Gustavsbergs Centrum (utanför teatern). Ha med bra varma kläder och bra skor då vi promenerar tillbaka till Lemshaga efter teatern. 

Så OBS: Sovmorgon fredag till 9:15

Här är lite blandade bilder från veckan:

     

Med detta önskar vi en:
Trevlig helg 

/Tellusteamet

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']