Veckobrev Tellus v.46

Hej alla Tellusar! 

Efter en kall men mycket härlig vecka så var det fredag igen. Nu är det bara fem veckor kvar till julavslutningen som vi kommer att ha i Gustavsbergs kyrka 21/12. Som avslutning på veckan var vi även och badade vilket ni skötte galant. På hemfärden, väntandes på bussen så möttes vi även av våra fadderbarn i årskurs 1, som också var på väg hem. Det blev uppenbart att vi alla inte skulle få plats på bussen och naturligt föreslogs det av er elever att låta dem små få åka bussen till Lemshaga och att vi istället kunde ta en annan buss och gå lite längre, vilket vi sedan gjorde. Hjältar är vad ni är.

Detta gjorde även att vi blev sena till lunchen och trots hungern i kombination med en trång matsal (då vi föll utanför vår ursprungliga mattid) så hanterades detta utan några som helst problem!

Ämnesmässigt så har vi i matematik börjat med samband och förändring och i detta fokuserat på koordinatsystem. På NO:n har vi satt igång med teknik och konstruerat båtar med hjälp av hushållsvaror. Vill även påminna om att man fortfarande kan ta med sig material hemifrån för detta, t.ex. tomma pet-flaskor, juice/mjölkpaket, burkar, etc, då vi kommer att fortsätta med detta ca 2-3 veckor. Instruktioner för dokumentation och bedömning finns på Google Classroom. På engelskan så har vi jobbat mycket med den muntliga förmågan men också prepositioner. I SO har vi nu avslutat geografin och börjat med samhällskunskap.

Och så en bild från läxhjälpen!

Nästa vecka (viktig info):

Nationella proven (de muntliga) är nu på onsdagen den 22/11. Inför denna dag är det viktigt att man har koll på sin grupps schema då vi inte kommer behöva vara på skolan utöver våra egna “provtider”. Alltså börjar man dagen när ens första prov startar och slutar när det tredje och sista provet är genomfört. Tips är att ha med sig något enkelt att äta/dricka mellan proven, t.ex. drickyoghurt eller frukt  (OBS: inga energidrycker), m.a.o. något enkelt och snabbt som man kan få i sig under de korta pauserna som är på ca 10 min. Titta också var någonstans ni ska vara för ert första prov. Om det skulle ske någon förändring så tas det med personerna som det berör.

Uppdaterade tider för imorgon:

OBS: Elevgrupperna för proven finns på SchoolSoft, t.ex. grupp 1 = namn a, b, c.

 

Trevlig helg önskar Tellusteamet!

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']