Veckobrev Tellus V3.

Hej alla Tellus elever/föräldrar.

Denna veckan har vi fått uppleva snö och sol, följt av isgata, som avslutades med lervälling.

Men några fina bilder av skolan i vinterskrud han jag ta.

Nu har vi gått 2v i skolan och eleverna börjar komma in i skolrytmen. Ett tack till alla elever och Viktor som har gjort ett jätte bra jobb denna vecka. Det märks att ni börjar bli stora nu:)

Ämnena rullar på lite som vanligt.

Matte och engelskan har kommit igång med rullande vecko läxa.

Sv har vi jobbat med språket, gamla ord och dialekter.

So börjar närma sig slutet på lag & rätt, veckans lektioner har vi haft ett rollspel bestående utav en rättegång. Prov nu på fredag. 

Jag, Cecilia & Amanda tog ett beslut att prova med innerast när vädret blev som det blev. Pingis i Maries klassrum och spel med mys i Kristers klassrum. Detta har elever uppskattat och skött på ett bra sätt.

Dock har vi ett litet problem med att många elever har börjat att använda sin mobil på skoltid. Här behöver vi hjälp med att påminna om att nu är jullovet över, och skolan har fortsatt mobilförbud.

På idrotten han vi med lite vinterlekar, innan slasket kom. Inne idrotten jobbar vi redskap, men tydligen fanns det tid för en pyramid paus.

Martin vill påminna om att gå in på schoolsoft och godkänna hemlån av Ipads, eleverna ska också godkänna detta.

Veckan som kommer är en vanlig vecka, men vi har So prov på fredag.

Utvecklingssamtalen kommer att vara v7-8. De blir digitala för alla elever. Tider för samtalen kommer snart att läggas ut. Vi går igenom med eleverna hur det ska gå till.

Tellus teamet Marie, Cecilia, Amanda & Krister