Veckobrev v.21

Hej alla Venusar!

 

Veckan som gått: 

Den här veckan började vi med vår vanliga mentorstimmen. Den här gången tittade vi på 3 lektioner om hjärnan och hur vi kan träna och utveckla den. En av de saker som vi diskuterade efter att ha tittat på videorna handlade om att ha ett ”växande tankesätt” eller en ”låst tankesätt” och hur detta kan göra skillnad i hur vi tar oss an ett prov eller andra situationer i skolan.

 

Vi pratade också om hur vi kan göra våra hjärnor starkare, precis som vi kan träna muskler, och att utmaningar och ansträngningar kan göra stor skillnad i hjärnans utveckling. Till sist diskuterade vi också om våra styrkor, vår självbild och hur vi kan fokusera och utveckla våra positiva egenskaper.

 

Under resten av veckan följde vi till stor del det vanliga schemat. På onsdagen hade vi strömavbrott i skolan på grund av den regniga dagen vi hade, vilket betydde att vi fick fortsätta skoldagen på distans. 

 

Veckan som kommer:

Vecka 22:

Måndag: Under mentorstimmen kommer Venus grön vara i skolan för att göra matteprovet, efter det kommer eleverna att ha tid att åka hem för att fortsätta enligt schemat. Möjlighet finns att börja kl 8.00 om man vill ha extra tid. 

Hej alla i Venus grön!

Ännu en ändring, men ni är vana vid det vid det här laget. 

Vi skulle haft matteprov måndag 31/5, men iom att jag inte kunde vara på skolan torsdag-fredag ändrar vi dag på provet så att ni får chans att ställa frågor och jobba en dag till med mig på måndag. 

På måndag 31/5 följer ni dagen som vanligt på distans enligt schemat dvs ni börjar med mentorstimme osv. Ni kommer inte till skolan. 

Tisdag 1/6 utgår svenskan och ni får tid att ta er till skolan till 10.30. Då börjar matteprovet i L1. Ni får sitta med matteprovet till längst 11.45, därefter tar ni er hem för lunch och resten av lektionerna är på distans resten av dagen.

Jag har meddelat Sandra, Sofia L och Sofia R att ni blir sena efter lunch. 

Om det är så att detta upplägg inte fungerar pga t ex bussar behöver ni kontakta Madelene för att diskutera individuella lösningar.

 

 

Under veckan följer vi annars schemat som vanligt.

Under den här veckan är det viktigt att lånade böcker från olika ämnen ges tillbaka till respektive ämneslärare.

 

Kommande datum:

Vecka 23:

Måndag: Vanlig undervisningsdag enligt schema

 

Tisdag: Skolans dag + skolloppet. Info kommer nästa vecka.

 

Onsdag: Aktivitetsdag och städdag, inlämning av ipads och tömning av skåp. På onsdagen måste alla ipads returneras för att gå igenom en uppdatering under sommaren. Under den här uppdateringen raderas allt iPad-innehåll, så det är viktigt att du sparar en säkerhetskopia av allt du vill behålla på enheten. Här finns instruktioner om hur du gör det:

https://drive.google.com/file/d/1k1LNwT28utTz-CvibavkA_cb4SgLdwvk/view?usp=sharing

 

Torsdag: Klassens dag i Södersved. Skolan ordnar mat – men ta med egna bestick och tallrik.

 

Fredag: Skolavslutning. Mer info kommer nästa vecka.

 

Trevlig helg!

 

/mvh Venusteamet