Veckobrev V.3

Hej alla Tellusar!

Vad roligt det varit att fått lära känna er lite bättre den här veckan. Vilket härligt gäng ni är! Förra veckan fick ni i uppgift att skriva ett brev till mig eftersom jag är ny mentor och ville lära känna er lite bättre. Vilka brev ni skrev! De var öppna, ärliga och ni beskrev på ett riktigt bra sätt vilka ni var i ord. Det var mycket som värmde i breven men framförallt blev jag glad av att flera skrev att, visst vi kan prata ibland men vi är riktigt skönt gäng! Bara det, skönt gäng, vem vill inte lära känna er?! Så vem är jag då, jag som skriver mitt första veckobrev till er. Lite kort, Cristin heter jag. Jag kommer att vara mentor i tellus samt att jag kommer att ha all undervisning i No-ämnet. Jag har snart arbetat 11 år här på Lemshaga och älskar verkligen mitt jobb, nästan alltid i alla fall. Framförallt är det alla möten med eleverna som berikar mitt liv. Både i undervisningssituationer liksom på rasterna. Det finns självklart mer att berätta med det tar vi allt eftersom.

Veckan:

  • I No:n har vi  börjat med vardagskemi. Vi har lärt oss om kemin i köket såsom konserveringsmedel, bakpulver mm. Nästa vecka kommer vi att fortsätta med kemin i städskrubben och farosymboler.
  • Igår torsdag, var tellus grön på livskunskap i Ingarö kyrka. Vi gjorde många bra övningar för att stärka gruppdynamiken i klassen. Jag blev så glad när jag hörde att flera var stolta över sig själva för de hade vågat prata inför alla. Härligt!
  • På mentorstiden i måndags arbetade vi med utvecklingssamtalen. Till alla föräldrar glöm inte att fylla i “er punkt” inför utvecklingssamtalet. Hittar ni inte, ta hjälp av ert barn.

Rolig info:

  • Det blir en resa till Romme under allaktivitetsdagen! Jiipiii! Mer information om det längre fram.

Till nästa vecka:

  • Nu är det utvecklingssamtal. Ni som ännu inte gått in och bekräftat er tid gör det fortast möjligt. De flesta samtalen kommer att hållas under onsdagen den 25/1, eleverna har då en hemstudiedag.
  • Tellus röd ska på livskunskap på torsdag. Alla träffas vid Ingarö församlingsgård (huset med orangea fönster) 8.30.
  • På måndag kör vi igång med vårens första kamratstödjarmöte.

 

Hoppas ni alla får en riktigt fin helg!

/ Tellusteamet

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']