Veckobrev v. 40 Jupiter

                                                            Hej Jupiter!

Inleder veckobrevet med ett viktigt tillägg att skolan stänger 13.00 på onsdag den 13.10 och även klubben är stängd på grund av planeringseftermiddag.

En vacker höstdag i oktober skriver jag veckobrev på skolgården under lunchrasten. Barnen leker och har roligt några spelar fotboll andra spelar fia, några gungar andra klättrar i träd. Det råder full aktivitet överallt. Ett par elever gör en lövkrans det första pyntet inför Halloween. Vilka härliga kreativa elever vi har på Jupiter.

 

Nu är alla utvecklingssamtalen genomförda och på måndag publiceras elevernas mål om det inte redan gjorts.

Vi arbetar på att få god gemenskap och bättre arbetsro på Jupiter. Eleverna har  dagsuppdrag nästa vecka: till exempel på tisdag ska ”jag leka med någon på rasten som jag inte brukar leka med.”

Vi försöker skapa en miljö med rum i  klassrummet eftersom många av eleverna efterfrågar att få läsa eller skriva sina berättelser i en egen vrå.

Eleverna har uttryckt önskemål om att få kuddar att sitta på i fönstren. Jag har sytt 3 överdrag än så länge och kommer att göra fler däremot så behövs innerkuddar och har ni några extra huvudkuddar eller mindre innerkuddar att skänka blir vi jätteglada. Jag har även tagit hit en av mina yogamattor som jag tänker klippa till som dyna för det är kallt att sitta i fönstren. Har någon en extra yogamatta till övers så tar vi tacksamt emot den.

På rasterna vill många spela fotboll och ibland är ingen vid rastlådan så har någon en extra fotboll att skänka till Jupiter blir många elever glada.

Till teknikprojektet hade många elever med sig mjölkkartonger, toalettrullar och olika förpackningar men det behövs fler. I NO:n  kommer vi göra slutna ekosystem i glasburkar och till det behöver vi tomma glasburkar med lock. Nu är önskelistan slut 🙂

Exempel på vad vi gör i de olika ämnena:

SO Inför avslutande test i geografi med Krister ligger information på Schoolsoft.

Engelska Glosläxa

Svenska Läsutmaningen  och skrivuppgiften om den Magiska dörren fortsätter . Flera elever skriver även på en berättelse på hundra ord om vad som händer under ytan och de som vill kommer att delta i en tävling med sin berättelse.

Idrott Orientering

Matematik Subtraktion

NO Träd och insekter i närområdet. Fotosyntesen. Fåglar flyttfåglar/stannfåglar

Klubben

Dags att fylla i tider för höstlovet!
På höstlovet (v.44) är Fritids- och Klubbenverkamheten öppen mellan den 2 till 5 november för de elever som har fritids/klubbenomsorg.
För att vi ska kunna fördela personalen behöver vi att ni fyller i närvarotider i Schoolsoft. Vill ni vara lediga skriver ni ledigt i kommentarsfältet.
Alla elever som har ifyllda tider räknas som närvarande. De som inte har ifyllda tider räknar vi som lediga.
Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt.

Trevlig helg

önskar

Agneta, Karin, Krister & Ulrika

 

 

3 kommentarer

  • Vi har tyvärr inga kuddar hemma. Vi kollar fotboll. Vi ta med kartonger, toa pappersrulle och material till bygget. Vi tar med glasburk med lock.
    Hälsningar Juna

Kommenteringen är stängd.