Veckobrev v. 48 Jupiter

Hej alla Jupiterfamiljer!

Den här veckan har flera lärare och elever varit sjuka. Vi hoppas alla kryar på sig till nästa vecka.

Snön har kommit och våra regler är att eleverna inte får kasta snöbollar men gärna bygga av snön. Det finns stjärtlappar men eleverna måste ha med sig hjälm hemifrån som de ska ha på sig om de vill åka i slänten.

Adventskalender Vi har Snällkalendrar där en elev öppnar en lucka varje dag och får ett snälluppdrag att utföra. Dessutom så får eleven öppna en julgranskula där finns en bild på en elev i gruppen  som den eleven förslagsvis köper en julklapp till för 50 kronor som vi delar ut den 22.12. Den här idén kommer från eleverna och vi tycker det är ett trevligt intiativ. Tycker någon förälder annorlunda får ni maila mig (agneta.giona@lemshaga.se).

Har elever kommit efter eller varit hemma sjuka så bör eleven ta igen skolarbetet helst i skolan på läxhjälpen tillsammans med Krister på måndagar eller fredagar efter skolan , måndagar 15.15 – 16.15 och fredagar 14.30 – 15.30. Vissa skolarbeten kan de arbeta med hemma men det är i samråd med ämnesläraren.

Pågående arbeten i skolämnena.

Svenska: Läser boken “Seites skatt” och lyssnar på boken “Hjärtats hemlighet”. Vi övar läsförståelse med hjälp av frågor till varje text. Nu har vi avslutat del ett i Sejtes skatt och fortsätter med del 2 efter jul. Istället kommer jag läsa ur Julkalendern Jakten på julen varje dag. Den magiska dörren ska vara klar till Lucia med en färdig framsida och text  uppdelad i olika kapitel och bilder  (om eleven vill ha det) i berättelsen. Om eleven har långt kvar till att bli färdig får de skriva hemma och maila till sin skolmail och sedan lägga in texten i sin berättelse i skolan.

Matte: På matten har vi haft prov på kapitel 1-3. Nu går vi igenom bråk.

NO: I NO’n jobbar vi med rymden och gör faktapresentationer/bildspel och tillverkar planeter av ballonger och papier-mâché.

SO: Vi arbetar med vikingatiden. V. 49 går vi vidare till medeltiden.

Idrott: I idrotten har vi haft styrketräning. Vi håller också på med takt och rytm.

Teknik: I tekniken fortsätter bygget av Lemshagas byggnader i kartong.

Syslöjd: Eleverna tillverkar pennskrin.

Träslöjd: Eleverna tillverkas bokstöd

Musik: I musiken har eleverna sett ett bildspel om ljud och sjunger.

Bild: I bilden skissar eleverna på hybriddjur som  ska göra i cernitlera.

Engelska Under engelsklektionerna jobbar vi bl a med Skolverkets bedömningsstöd. Vi lyssnar på hörövningar, skriver, läser och samtalar. Vi fortsätter att lära oss grammatik genom att titta på Grammar Company på ur.se och arbetar med det material som tillhör. Den här veckan handlade det om prepositioner. Vi tittade på programmet, gjorde en övning där jag gav eleverna olika instruktioner och sedan fick de rita en bild av ett hus och skriva meningar till.

Ett axplock i bilder av vad som pågår på Jupiter.

 

Trevlig andra advent!

önskar

Agneta, Karin, Krister, Ulrika och Åsa

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.