Veckobrev v38

Hej bästa eleverna i mars!

Tack för ännu en bra vecka!

Veckan inleddes med att Maria var på Singma utbildning. Under utbildningen bestämde hon och Josefin att hon ska komma och hålla i en Singma lektion på torsdagen den 24/9 med Mars röd. Vi har även gjort kunskapsloggen för kapitel 1, information om resultatet får ni under utvecklingssamtalen.

 

Sista doppet för i år

Onsdagens idrottslektion innehöll en utflykt till Södersved där ni badade förhoppningsvis sista doppet för i år, för visst var det kallt? Ni fick även upptäcka maneter i vattnet som ni undersökte.

 

Utvecklingssamtalen

Under veckan har vi förberett oss inför utvecklingssamtalen som ska hållas digitalt, både genom att arbeta med presentationerna och hur man ringer på Google Meet. Nedan följer information om utvecklingssamtalen.

Snart är det dags att genomföra de digitala utvecklingssamtalen. Vi mentorer har gjort en plan som vi hoppas kommer fungera. Då detta är första gången vi gör på det här sättet kan det dock hända att det inte fungerar som vi tänkt och att vi får revidera. Om det inte fungerar alls ringer vi upp er vårdnadshavare på telefon istället.

Grundupplägget är att eleven är hemma med er vårdnadshavare medan vi mentorer sitter på annan plats. För er som har samtal direkt före eller efter lektion kan det dock vara smidigare att eleven sitter här i skolan tillsammans med mentor under samtalet. Ni får bestämma vad som fungerar bäst för er familj, meddela mentor hur ni gör.


Innan samtalet

  • Elev har gjort klart presentationen (finns i klassrummet Utvecklingssamtal HT20 på Google classroom).
  • Elev har fyllt i Inför utvecklingssamtal på schoolsoft (finns under elevdokument).
  • Vårdnadshavare har fyllt i Inför utvecklingssamtal på schoolsoft.
  • iPad tas hem dagen innan.

 

Dags för samtal

  1. Logga in på google classroom.
  2. Gå in i klassrummet Utvecklingssamtal Ht20.
  3. Klicka på kamerasymbolen för att starta google meet.
  4. Du kommer först till ett väntrum där du ser vilka som redan är inne på mötet. Vänta där tills det bara är din mentor som är där inne (klicka dig alltså inte vidare in på mötet om det är en annan klasskompis där).
  5. Nu startar samtalet och du kan prata med din mentor. Du delar din skärm så att du kan visa din presentation samtidigt som du berättar om din trivsel, utveckling och mål.

Schack5-6an

Nu är det dags igen! Vi ska vara med i schack56an. Prata gärna om det hemma om det finns något intresse för detta, vi kommer även att prata om detta under utvecklingssamtalen.

Kören

Äntligen har vi hittat en lösning för kören den här terminen. Den börjar på måndag 21/9 klockan 08.20. De som inte vill vara med på kören har sovmorgon/utvecklingssamtal fram till första lektionen.

 

Hälsningar från föräldrakoordinatorer

Hej alla Mars-föräldrar!
Under hösten kommer föräldrakoordinatormötena på Lemshaga starta upp igen. De pausades under våren p.g.a Corona, men kommer från och med nu ske digitalt istället. Sedan tidigare representerar jag, Fredrika (Edit S. mamma i grön) och Anna (Emma C. mamma i röd) våra klasser på dessa möten. Vi fortsätter gärna med det även detta läsår om det inte är så att någon annan är sugen på att få delta. Då är det bara att höra av sig 🙂
Som vanligt kan ni föräldrar skicka med oss frågor/synpunkter/idéer som ni vill att vi ska lyfta tillsammans med rektor/skolchef. Gör gärna det senast en vecka innan mötet. När mötena är hittar ni på Schoolsofts kalendarium. Oftast ligger mötena första onsdagen i månaden. Första mötet är nu den 7 oktober.
Med vänliga hälsningar,
Fredrika & Anna

HPV-vaccinet

Påminner om att fylla i blanketten för HPV-vaccinet. Lämna in senast måndag nästa vecka. Bifogar blanketten nedan för de som inte fyllt i denna.Tillstånd HPV 2020 pdf 

 

Trevlig helg önskar

Maria, Catrin, Anna och Johanna

En kommentar

Kommenteringen är stängd.