Veckobrev vecka 17

Hej föräldrar och elever i Merkurius,

 

Ikväll var det föräldramöte för åk 8. Daniel, vår studie- och yrkesvägledare, berättade hur man kan tänka gällande val av yrkes- respektive högskoleförberedande gymnasieprogram och val till olika gymnasieskolor. Han informerade dessutom om grundläggande behörighet, meritvärdets betydelse, yrken utifrån lovande prognoser och ur hälsosynpunkt samt faktorer som påverkar elevens val av gymnasieprogram. Primär intelligens (t ex språklig, kroppslig, logisk) samt framträdande personlighetsdrag kan vara till hjälp inför kommande val. Exempel på sidor på nätet med bra information är gymnasieguiden.se, framtid.se och gyantagningen.se.  

 

Efter föreläsningen tittade vi som hastigast på tidigare överenskommelser (er föräldrar emellan), informerade om att eleverna kommer att ha ytterligare en veckas PRAO i åk 9 och spånade vidare på hur vi kan inspirera eleverna inför framtida val. Slutligen informerade Åsa om skolresan i augusti.

 

Material

Fr o m måndag kommer vi att vara extra uppmärksamma på om ni har med er rätt material till lektionerna. Det är ganska ofta några av er saknar penna eller iPad/laddad iPad. För att lektionerna ska kunna flyta på från start och för att ni ska kunna genomföra det som planerats ber vi er ta med penna, sudd, laddad iPad och läroböcker/anteckningsböcker (i de ämnen ni behöver det) till varje lektion. 

 

Kommande datum

Onsdag 1 maj är det helgdag (skolan stängd). 

Den 8 maj kl 13-16 är det ”Skolans dag”. Observera att det då är obligatorisk skoldag till kl 16. Under eftermiddagen är ni föräldrar hjärtligt välkomna att besöka lektioner och titta på verksamheten. 

 

Ut och njut av det fina vårvädret!

Merkuriusteamet