Veckobrevsinfo Jupiter v.42

Vi har haft en fantastisk utflykt idag med Jupiter Grön in till Gamla stan och Centrum för Levande Historia. Alla har varit på strålande humör hela tiden när vi promenerade till och från Slussen och sen även inne på besöket. Alla har deltagit i diskussioner och bidragit med sina åsikter på föreläsningen och sen arbetat både självständigt och i grupp med en presentation om mänskliga rättigheter, FN, alla människors lika värde och vad som är viktigt för eleverna själva utav det.

Helt enkelt en jättebra dag!

bild-1 bild-2 bild-3 bild-4 bild-5

Svenska

Den här veckan har båda grupperna gått igenom delar av ämnesmatrisen i Svenska. Jag kommer att börja fylla i matrisen för alla elever under nästa vecka och fortsätta efter höstlovet. Man kan gå in på schoolsoft och titta när jag har fyllt i.

Utöver det vanliga arbete med Djurspanarna, nyckelord och sammanfattande texter plockar jag även ut eleverna och gör en avstämning av deras läsflyt och läsförståelse.

Nästa vecka kommer vi att ha en skriftlig avstämning i Svenska, en check så att jag vet hur vi ska arbeta vidare efter lovet.

 

NO

I NO har vi fortsatt arbetet med växtplanscher och ska avsluta det med att ge varandra respons enligt mallen “Two stars and a Wish”. Vi kommer även att ha digital frågesport på temat “Naturen om hösten” kommande måndag. För att möjliggöra detta behöver alla planscher vara klara. Så var inte fallet idag fredag. Därför kommer jag att öppna klassrummet i grön måndag morgon kl. 9.00 för de som behöver fixa det lilla sista.

 

Kommande

Studiebesök onsdag 26/10 för röd.

Vi besöker Forum för Levande Historia (se mer i länk: http://www.levandehistoria.se/) och deltar i workshopen “Alla människor”. Besöket är ett förmiddagsbesök och kommer att kräva att eleverna samlas vid Lemshaga busshpl 8.00 aktuell dag. De elever som vill gå till busshållplatsen från skolan samlas vid Eken 07.45. Om någon elev missar dessa tider kommer de att få följa andra klassens schema denna dag. Barnen behöver en vattenflaska och en frukt med sig samt gärna en smörgås eller liknande för att orka. Vi äter lunch i skolan när vi är åter, ca 12.00.

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']