Venus veckobrev v 13

Fina härliga Venus

Denna vecka har vi haft mycket skoj på schemat. Det började redan på mentorstimmen där vi mentorer bestämde, att nu var det dags att leka. Vi delade in er i grupper och varje grupp fick utse någon som skulle vara med och tävla/leka. Det var allt från att äta upp ett godissnöre, till att äta ett kex och vissla eller vem som kunde få in flest marshmallows i munnen (7 st visade det sig, stora marshmallows var de också)

Under onsdagen var det ännu mer lek, lek när vi behövde pausa och för att få välbehövlig tid med varandra,

Inspirationsmässa

Under onsdagen hade vi Lemshagas inspirationsmässa. Det innebar en eftermiddag utan vanliga lektioner och ett tillfälle att få lyssna på olika inspiratörer om deras yrken och yrkesval. Det var första gången vi i Venus var med men utvärderingen vi gjorde snabbt under torsdagen visade att ni var nöjda med eftermiddagen.

Inspiratörerna bjöd på flera intressanta föreläsningar om olika arbeten och olika vägar – ibland mer krokiga är raka för att komma dit. Det är aldrig försent!

Vi vill pasa på att tacka alla inspiratörer för att ni ville komma och hjälpa oss denna dag, utan er (och Maria) hade detta inte kunnat gå, så ett STORT TACK till er!

Redovisning

Det har varit redovisning i flera av ämnena denna vecka. I svenskan har det varit redovisningar om språkhistoria, ett område ni skulle anpassa mot en lågstadieklass, att kunna förklara så tydligt som möjligt och få dem att både förstå vad perioden var men också få dem att tycka det var intressant. Det har varit kul att få ta del av era redovisningar och det har varit så kul att alla deltagit i detta projekt!

Mentorstimme, måndag v 14

Under mentorstimmen på måndag kommer vi att delta i skräpplockardagen som ”Håll Sverige Rent” anordnar. Denna dag kommer vi att städa utomhus. Vi vill här då uppmärksamma erpå att kanske inte ta de allra finaste kläderna ni har denna dag utan mer oömma, då vi kommer att städa. Ta gärna med er ett par trädgårdshandskar också om ni har för att skydda händerna.

Njut nu av helgen med lite sol, snö och allt däremellan

Cristin, Henrik, Charlotta och Marie