Venus veckobrev v 14

Hej alla härliga Venusar!

 

Denna vecka innan lovet har präglats av lugn och ro, flitiga elever och göra-klart-anda ihop med en del humor och många skratt. Vi har varit fortsatt extra noga med handtvätt, försökt hålla avstånd mellan varandra och tvättat bord i klassrummen extra noga. Samtidigt har de flesta av eleverna varit friska och på plats och en del Corona-oro verkar ha lagt sig. Vi tittade dock på en simulering som svt gjort på mentorstimmen – apropå vilken betydelse det har med Social Distansering – vikten av att vi alla som kan väljer ett påsklov på hemma plan.

Gul! är kul!

NOTk

På NO:n har vi redovisat elproduktreflektionerna i muntliga gruppdiskussioner. Då hade vi några klasskompisar med på distans. Det var en glädje att se eleverna lösa detta både tekniskt och praktiskt alldeles galant, stötta varandra i arbetet och dessutom spontant börja dela ut ”two stars and a wish”. Finingar! Bedömning kommer i schoolsoft efter påsklovet.

 

 

Vi har även tillverkat vår egen ”styluspenna” med hjälp av en bläckpenna, tops, folie och lite vatten. Ett sätt att knyta ihop praktisk ellära med teknik och behov av möjligheter för distansundervisning. Här nedan ser ni några bildexempel.

 

 

 

 

 

Matte

Vi arbetar med bråk och har börjat lösa olika problem med bråk som arbetsredskap. Här ovan ett problem där saften blivit felblandad och måste få rätt proportioner saft : vatten igen. Då passar det bra att dricka saft och mysa lite tillsammans. Tack för positivt deltagande och extra tack till en go elev som bjöd på kakor till!

Veckan efter lovet

Vi startar skolan igen (förhoppningsvis som vanligt) efter påsklovet med lektioner enligt schema tisdagen 14/4

Med önskan om en fenomenalt härlig påsk, ett ljuvligt soligt lov och lite gottis i äggen från haren! /Venuspedagogerna