Venus Veckobrev v.17

 

Hej alla Venusar!

 

Veckan som gått: 

Under vår mentortimme fortsätter vi att arbeta på del 3 av studietekniken som vi arbetat med under mentorstiden. Den här veckan fokuserar vi på hur vi kan organisera våra mål och kommande uppgifter på ett visuellt sätt i en kalender.

 

Vi pratade också om hur man skapar effektiva checklistor som kan hjälpa till att organisera och visuellt visa vilka framsteg som gjorts under tiden vi lägger ner på att plugga. Vi diskuterade också metoder som “pluggbubbla” och “plugglampa”, två tekniker som kan bidra till att skapa en bra miljö där elever kan studera utan distraktioner och använda tiden på en mer effektivt sätt.

 

För att arbeta vidare med organisera studietiden mer effektivt pratade vi också om den så kallade “pomodoro-metoden”, där studietiden är uppdelad i korta tidsperioder med pauser som hjälper elever att undvika distraktioner under en bestämd studietid och utveckla kreativiteten.

 

Veckan som kommer:

Vecka 18: Nästa vecka har vi skolans dag på onsdag. Precis som allt annat som har med firande att göra det här året, kommer även skolans dag se annorlunda ut. Mer information om detta finns på Schoolsoft. För att minska smittan, vill vi igen uppmärksamma er på att vi fortfarande inte tar emot några föräldrar eller andra besökare på skolan.

 

Kommande datum:

Vecka 19: Måndag är studiedag. Tisdag och Onsdag är också studiedagar, dock kan det under dessa dagar förekomma att elever kallas in för att göra kompletteringar om behov finns. Torsdag och Fredag är lov.

 

Trevlig Valborg!

 

/mvh Venusteamet