Venus veckobrev v.18

Tack för ytterligare en bra vecka Venus!

Det är härligt att vi nu är tillbaka i en nästan normal skolsituation där de allra flesta elever och lärare är friska och kan komma till skolan. Vi fortsätter tvätta händer och bänkar, hålla avstånd och anpassa oss så gott vi kan för att undvika smittspridning och är tacksamma för att vi alla hjälps åt med detta. Uterast är att föredra och det är roligt att se hur det fina vårvädret lockar till både basketspel, king och hopprepshopp! 

NO och Matte

När det fungerar försöker vi gå ut och njuta av både frisk luft och uteundervisning. Här på bilderna en ekologilek kallad ”Rådjursleken” som visar hur konkurrens om mat och brist på vatten och skydd påverkar populationen av rådjur. Vi avslutar terminens NO med ett projekt om ekologi och miljö och hoppas få många fler lektionstillfällen utomhus.

På matten fortsätter vi vårt arbete om bråk och går nu in på procent. Ett av de vanligare inslagen på lektionerna är att vi redovisar problemlösning på miniwhiteboards och jämför olika lösningar med varandra.

Trafiksituationen

Det är en oerhört pressad trafiksituation på mornarna med många fler bilar än vanligt på Lämshagavägen. Vi förstår att flera av er undviker trånga bussar men önskar att alla barn/ungdomar som kan går från busshållplatsen istället för att köra hela vägen ner till skolan. Eller om möjligt cyklar till skolan. Om detta inte går ber vi er att komma med större tidsmarginal till skolan för att minska både stress och trafikkaos. 

 

Hoppas ni alla haft en härlig Valborgshelg med mycket skön utevistelse! /Venuspedagogerna

 

Kommande viktiga datum 

v 21 – Mån 18 maj: Studiedag
v.21 – Tis – ons 19-20 maj: Obligatoriska komma ikapp dagar. De elever som behöver komplettera uppgifter inför betygssättning (missade eller ej klarade prov, missade övningar viktiga för bedömning eller liknande kommer att kallas till skolan dessa dagar). Övriga har studiedag. Information om vad som gäller för just dig ges senast måndag v. 20.

v.21 – Tors – Fre 21-22 maj: Lovdagar
v. 24 – Må 8 juni: Friluftsdag.
v.24 – Tis 9 Juni: Klassens dag
v.24 – Ons 10 juni: Skolavslutning

En kommentar

Kommenteringen är stängd.