Venus veckobrev v. 34

Hej alla Venusar!

Tack elever för en fenomenalt bra genomförd uppstartsvecka! Hoppas ni hade en härlig ledig fredag med lång skön sovmorgon. Tack även till alla er föräldrar som kom och minglade på grillkvällen och spred positiv anda i skolmiljö.  Vi mentorer är nu extra laddade för en hösttermin med kunskapsinhämtning i samarbetsanda och med fokus på hur man tillsammans kan överstiga hinder, tänka nytt och överleva i olika miljöer.

Lite bilder från veckan som varit, där lära-känna-Ladan år 7-9, samarbete och engagemang varit i fokus och med de fyra elementen: luft, vatten, jord och eld representerade på olika sätt. Vi har bland annat orienterat med ”Turf”, byggt klädstreck, tränat ”kom-ihåg”, poppat popcorn med värmeljus, burit ”skadade” kamrater, byggt nödsignaler synliga från ovan, transporterat livsviktigt vatten, lindat skadade fotleder och gjort upp eld med tändstål. Och njutit vår vackra natur med trevligt ”häng”.

Veckan som kommer:

Vi kommer inleda terminens ämnesarbete i samtliga ämnen och samtidigt testköra schemat (se även schoolsoft) och grupper. Ämnesplaneringar kommer att dyka upp på skolans hemsida under Lokala (Pedagogiska) Planeringar – LPP.

På måndagens mentorstid går vi igenom mentorer, halvklasser m.m. med klassen.

Datum att notera:

Skolfotografering 12/9

Studiebesöksdag  heldag 17/9 

Utvecklingssamtalsdagar 23/9 fm och 25/9 heldag (bokning på ss kommer)

 

Veckans fråga: Vad skulle du efter torsdagens övningar valt som överlevnadspryl och varför?

 

Med önskan om en lika bra termin som starten varit! /Venuspedagogerna

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.