Venus veckobrev v. 35

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

Hoppas ni haft en bra första skolvecka!

Den här veckan har skolan dragit igång ordentligt. Efter förra veckans roliga aktiviteter har vi nu med massor av energi startat terminens första lektioner. Det är mycket som är nytt för elever och lärare i Venus och vi håller fortfarande på att bekanta oss med Ladan.

Veckan som varit:

Veckan har flutit på som den ska.

I måndags ägnade vi mentorstiden åt att förbereda oss på utvecklingssamtalen som börjar nästa vecka. Vi gick även igenom Ladans trivselregler som gäller för elever och lärare i Ladan.

I torsdags var det skolfotografering.

Veckan som kommer, v.36

måndag (5/9) är det utvecklingssamtalsdag. Under den dagen kommer vi att genomföra de flesta utvecklingssamtalen. Inga ordinarie lektioner. Om ni har frågor kring utvecklingssamtalen maila gärna oss innan. Påminner alla elever att skriva färdigt era mallar för utvecklingssamtalen och maila den till er mentor.

torsdag (8/9) kl 10.00 ska vi på teater. Vi besöker Gustavsbergsteatern för att se föreställningen Folk om folk. Vi åker tillsammans efter första lektionen och är tillbaka efter lunch. Efter lunch har ni lektioner enligt schema.

Läs mer om föreställningen nedan;

Föreställningen är delaktighetsprojekt där elever får vara med och bidra till handlingen som baseras på intervjumaterial. Första steget är att bestämma ett eller några tema. Det görs på förhand i samråd mellan några utvalda skolor och teaterensemblen. Därefter inleds ett komprimerat forskningsarbete, där teatergruppen kommer till några skolor och samlar information genom att samtala med elever, lärare och andra relevanta personer på skolan.

Fria Teatern har besökt två skolor på Värmdö: Brunns skola och Farstavikens skola och intervjuat elever i åk 6. Det man ville fokusera var: Rättvisa-orättvisa och civilkurage.

Andra frågor som kom upp: Vad är pinsamt, äckligt, glädje-ilska, och vad framkallar olika känslor… Eleverna (och andra aktörer på skolan) i årskurs sju får på så vis chansen att se sina tankar och erfarenheter uttryckas på scen vilket ökar delaktigheten och bidrar till att se egna och andras tankar ur nya perspektiv.

Text & regi: Per Lasson, Ann Littorin, Emil Olsson, Olle Sundberg, Carl Englén Medverkande: Per Lasson, Anna Littorin, Olle Sundberg
Längd: 45 min

Övrig information

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Venus klasstelefon

I år kommer vi använda Venus klasstelefon under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att ni har det hela läsåret. 08-586 313 07. Frånvaroanmälan görs som vanligt i Schoolsoft.

Schema

Schemat ligger nu på hemsidan.Men kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna. https://lemshaga.se/schema/. Det är lättast att hålla koll på halvklasser och jämna/ojämna veckor på  schemat om du kollar på schemat och rätt vecka på schoolsoft.

Lås på skåp

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Det finns att köpa från oss för 50kr om ni behöver ett. Ett ”godkänt” lås är ett lås med nyckel eller fyrsiffrig kod.

Värdesaker

Vi vill påminna er elever att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det.

Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Det är mycket viktigt att ni tillsammans med ert barn läser igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

Ha en fin helg!

Madelene/Charlotta/Annica och Mia

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']