Venus veckobrev v.37

VENUS VECKOBREV V.37

Hej alla Venusar! Nu en vecka till med vanliga lektioner har gått och det verkligen känns att alla ämnen är igång.

Veckan som gått: 

Den här veckan började med att under mentorstimmen fokusera på att börja förbereda oss för utvecklingssamtal (v.39). Under mentorstimmen började vi att komplettera dokumentet som finns i Schoolsoft inför Utvecklingssamtal. Under måndagsmorgonen la vi fokus i de styrkor eleverna har, kollade på gamla mål och började att fundera på nya mål att sätta i den här terminen och vilka gamla mål bör sparas. Ämneslärararna kommer att fortsätta att diskutera olika strategier och tips för varje ämne som kan hjälpa till med att sätta individuella ämnesmål. 

Under veckan har vi följt lektionerna enligt schemat. På franska och spanska till exempel,  har vi börjat att lära oss hur man böja verb. På spanska blir det ibland ganska svårt och förvirrande. Att böja verb och kunna vad de betyder är inte alltid en lätt utmaning. Men båda grupper har gjort det utmärkt och det ger möjligheter att bygga vidare med mer komplicerade meningar och utveckla vår förståelse.

På torsdag var det dags att ta skolfoto med varje klass.

På fredag det har varit “Lemshagaspelen” och vädret var perfekt. Vi mentorer är jätteimponerade av allas samarbete, gemenskap och stöd till varandra som gjorde den här dagen inte bara blev en dag med idrott som fokus men också en dag för att fortsätta bygga en bra gemenskap och trygghet i gruppen. Bra jobbat Venusar!

 

Veckan som kommer:

Nästa vecka fortsätter vi enligt schema med fokus att förbereda inför utvecklingssamtal.

 

Fördjupning 

Som ni ha sett på schemat finns två fördjupning pass för varje klass under veckan. De är en bra möjlighet för klassen att ta igen eller jobbar ikapp skolarbete som man har missat när man var sjuk, jobbar med läxor, projekt, beting eller läsa en bok. Vi ser fördjupning som en viktig del i skolarbetet och därför alla borde använder den tiden på bästa sätt.

 

IUP & utvecklingssamtal:

Det är bra om ni hemma börjar kolla på era gamla mål. Ni kan använda dokumentet i Schoolsoft och skriva era ideer där. Samtalen bokas i Schoolsoft. Vi ser fram mot dessa samtal även om vi inte kan ha er föräldrar på plats! Grundplanen är att vi mentorer sitter med eleven här i skolan och ni vårdnadshavare är med via Google meet (se mer info i Schoolsoft/bokning). Glöm inte att boka en tid i Schoolsoft.

 

Livskunskapen:

Inom kort är det dags för oss att åka på livskunskap tillsammans. I kyrkans regi (Ingarö församlingshem) kommer vi ha en fm per klass med livskunskap i fokus. Innehållet här kommer vi sedan att bygga vidare på i skolan då någon av oss mentorer är med på plats. Efter livskunskapen åker vi tillbaka till skolan och äter vi lunch, och dagen försätta enligt schema.

To 17/9: Röd, samling 8.30 på plats Ingarö kyrka

Må 28/9: Grön samling 8.30 på plats Ingarö kyrka

 

Vi ses igen på måndag och ha en trevligt helg!

 

/mvh Venusteamet