Venus veckobrev v 37

Hej alla fina Venusar!

Nu har olika projekt i de olika ämnena börjat att rulla igång och det gäller verkligen att vara med på tåget från början! Ha stenkoll på SchoolSoft dagligen, t.ex. på läxor/inlämningar, och ha koll på LPPerna. Planera och gör skolarbete i tid så kommer det att gå super bra! Tänk på att kolla med läraren eller kompisar om du är sjuk eller missat någon lektion så att du inte halkar efter. Ni har börjat den här terminen så fantastiskt bra!

Veckan som varit:

Nu har alla elever haft sitt utvecklingssamtal. Ni var väl förberedda och jätteduktiga, vi är så stolta över hur väl ni höll i era egna samtal!

På mentorstiden gick vi igenom vilka som ska representera Venus i olika råd – elevråd, miljöråd och kamratstödjare. Alla elever fick fundera och skriva ner på lappar vilket/vilka de skulle vilja representera. Vi kommer att berätta vilka representanterna är på nästa mentorstimme. Vi passade även på att slå flera flugor i en smäll – njuta av det fina vädret på en reflektionspromenad om ordet respekt. Det här kommer vi att följa upp på en mentorstimme längre fram.

I matten har vi kommit igång med arbetsområdet Bråk och procent. Varje vecka gör vi olika praktiska övningar, diskussioner och genomgångar samt ägnar tid till egen träning i boken prio. Den här veckan har vi jämfört olika bråk och tittat på olika sätt att jämföra dem t ex genom att rita upp dem, utgå ifrån 1/2 och 1 eller göra om till blandad form. Ni har varit duktiga på att dela med er av era strategier för varandra. Tänk på att ligga i fas med planeringen varje vecka, håll gärna koll i Lpp:n.

Under veckan har vi ej haft tillgång till internet. Det har varit fel någonstans på vägen till skolan. Lagom till fredagseftermiddagen och helgen var internet igång igen, härligt!

Veckan som kommer: 

Måndag: På mentorstiden ska vi ha årets första klassråd. Vi ska även välja vilka grenar man vill delta i på årets Lemshagaspel.

Tisdag: Lemshagaspelen 2016. Ni ska vara ombytta och klara kl 9.00. Glöm inte matsäcken och tänk på rätt matsäck för att orka en hel idrottsdag! Se inbjudan i bifogat dokument.

lemshagaspelen-2016-2

Övrig viktig info: 

Föräldramöte
Varmt välkomna på föräldramöte måndagen den 26/9 kl 18-20. Vi ses i Ladan i L1/L2.

Schema
Ha koll på era scheman på SchoolSoft eftersom det har skett lite ändringar. SchoolSoftschemat är enda stället ni kan vara säkra på att ni har senaste ändringar samt är det där du ser vilka halvklassgrupper som gäller för veckan.

Mobilförbud i Storgården
Det är (från och med början av läsåret) total mobilförbud i hela Storgården. Detta gäller alla elever i skolan när de är i Storgården, inklusive matsalen och NO salarna. Om ni är i Storgården får ni inte använda eller ta fram era mobiler. Gör ni det kan mobilen beslagtas av lärare.

Matavfall i matsalen
Personalen i köket försöker vara miljövänliga genom att sortera mat ifrån resterande avfall. Matavfall omvandlas till biogas men detta kan inte ske om något annat än mat hamnar i samma soppåse som maten. Därför finns det 2 separata soppåsar i matsalen, ena är markerad med Matavfall och den andra markerad med Resterande avfall.
Det är väldigt viktigt att ni kastar rätt saker i rätt soppåse, alltså endast mat i matavfallspåsen och allt annat i den andra.

Viktiga kommande datum: 

tisdag 20/9 – Lemshagaspelen, åk 7-9
måndag 26/9 – Föräldramöte kl.18.00 -20.00 i L1/L2
torsdag 20/10 – Orienteringsdag i Hellasgården, åk7-9
måndag 24/10 – Livskunskap Venus grön 8.20-11.30.
v.44 – Höstlov
måndag 7/11 – Livskunskap Venus röd 8.20-11.30

bild-3

Ha en härlig helg!

Annika, Mia, Charlotta och Madelene

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']