Venus veckobrev v 4

Hej Venusar!

Vilket härligt vinterväder vi har fått uppleva den här veckan! Det är så vackert med Lemshaga i vinterskrud. Passa på att stanna upp och njuta av det ibland. Vilket härligt ljus!

 

Nu har båda klasserna varit hemma och jobbat på distans och haft varsin skolvecka på plats i skolan. Som ni säkert redan tagit del av på schoolsoft kommer vi att fortsätta med distans varannan vecka fram till sportlovet. För att ta del av hur det gått för er hemma på distans och hur ni mår i allt som händer runt omkring oss just nu, är det det vi lagt fokus på under mentorssamtalen samt genom en enkät som ni fått svara på när ni varit på plats i skolan.

Veckan som gått:

Under mentorstiden fick ni ännu en vecka att förbereda er inför utvecklingssamtalen. Ni har gått igenom alla ämnen och skrivit ner styrkor och utvecklingsområden samt funderat på nya mål inför terminen. Det här ska sedan sammanställas i en keynote som ni ska ha som stöd inför utvecklingssamtalet. Det här är en viktig förberedelse för ett bra utvecklingssamtal och därför förväntar vi oss att ni har jobbat klart med detta innan utvecklingssamtalet.

I övrigt har ämnena rullat på med olika innehåll. I matten håller vi just nu på att avsluta geometriområdet genom ett fördjupningsprojekt där ni ska räkna ut vad det kostar att ytrenovera ert rum dvs tapetsera, lägga golv och måla tak. En nyttig uppgift där ni fått tänka till och klura en hel del. Det har varit roligt att ta del av ert engagemang och alla era beräkningar ni gjort. Det ska bli spännande att ta del av den färdiga sammanställningen som grön kommer att få göra nästa vecka och röd när ni är på plats igen v 6. Vi kommer sedan att påbörja ett nytt område i matematiken – bråk och procent. Den lokala pedagogiska planeringen ligger ute om du vill ta del av vad området kommer ta upp redan nu.

Veckan som kommer: 

  • Venus röd har distansundervisning och Venus grön är på plats i skolan.
  • Onsdag den 3 februari så stänger skolan för samråd och analysmöte kl 13.  Detta medför att Venus röd slutar efter matten 11:30 och Venus grön slutar efter engelskan 11.30.

Övrig information: 

  • Distansundervisning på Lemshaga v.5-8 2021.

Alla röda klasser har distansundervisning v.5 och 7

Alla gröna klasser har distansundervisning v.6 och 8

  • Inspirationsmässa 2021. Vill du vara med och inspirera, eller har du fler frågor? Maila maria.knutas-wegnér@lemshaga.se.

  • Utvecklingssamtalen.  Vi börjar med utvecklingssamtalen v 7. Tiderna finns redan nu ute på schoolsoft, först till kvarn.  Varmt välkomna!

Ha en härlig vintrig helg och ta hand om er och varandra!

/Team Venus